• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
solo5 - майстор
след сатен гипс-а се грундира и се боядисва с латекс :wink:
... поне така съм чувал :roll:
Domashen_maistor - специалист
По-добре почвай с плочките, пък после гипса! А що се отнася до него, прочети внимателно форума, питай /аз не съм майстор/, но наистина си мисля, че само зелен ГК, Унифлот импрегниращ, и латекс /или мазилка - щот например на мен тя по-ми аресва/
di4ko.1976 - специалист
аз шпакловам с фюген първа ръка +самозалепваща лента или гласфазерна лента ,2,,3 ръка сатен кнауф, шкуря с 80 или100,грунд боро за гипсокартон.и мойта работа е до тук.за 3 години не съм имал проблеми с бани и wc-та кухни
leonardo_vd - модератор
Аз не препоръчвам сатен за баня. Има доста по-качествени смест та да се икономисва от 2кг. материял. :wink:
di4ko.1976 - специалист
със зеления унифлот как се работи - първа,втора и ако се наложи трета ръка само с него, или първа фюген. и после унифлота. После шкури ли се лесно сравнение със сатена. За следващото влажно помещение ще си поръчам 100% :flucht:
The_FAN - специалист
di4ko.1976 написа:
със зеления унифлот как се работи - първа,втора и ако се наложи трета ръка само с него, или първа фюген. и после унифлота. После шкури ли се лесно сравнение със сатена. За следващото влажно помещение ще си поръчам 100% :flucht:

Унифлот е само за финосване - твърд но крехък материал така че не става за пълнене на фуги. Нищо че Кнауф в проектите си за клиенти гледат да го набутат :)
Patso_pro - напреднал
Намирам рецептата F2+сатен гипс за перфектна за сухи помещения.
Pooh - майстор
The_FAN написа:
di4ko.1976 написа:

Унифлот е само за финосване - твърд но крехък материал така че не става за пълнене на фуги. Нищо че Кнауф в проектите си за клиенти гледат да го набутат :)
Извинявам се за вметката, но "зеленият" Унифлот е за мокри помещения, Фугопълнителя - за сухи ... при мокрите помещения, не могат да се реализират икономии. Та на въпроса - за баня ТИ лично с фугопълнител ли пълниш фугите? Защото според наблюденията ми Фугопълнителя дърпа влага и в крайна сметка фугите започват да седят като неизсъхнали. Но това е лично мнение, а "другарите" от Кнауф подкрепят параноята ми по отношение на мокрите помещения :wink:
di4ko.1976 - специалист
до сега съм шпакловал бани само с фюген и сатен ,и не съм имал никакви оплаквания от клиенти ,което не е гаранция за мене че не е имало проблеми.за това смятам за бъдеще да си поръчвам зелен унифлот мокрите помещения за по сигурно.в повечето случай става въпрос за две три фуги .
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Кой вариант при монтаж на таван от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: