• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Pooh - майстор
:up: ... да има къде да си спамим "професионално" :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Мен тоя пич ме разби ... иска 12м2 картон + шпакловки +боя всичко да е перфектно и с материали от майстора и дава ЦЕЛИИИ 350лв.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Пичове аз купувам Ауди А6 да е около 2005г... в перфектно състояние обслужено платени данъци и такси регистрирано и така като гледам давам 1200лв.... (искам да е дизел) нали си давам парите имам и претенции.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pooh - майстор
Абе нали си е намерил човек, гледал го е и е казал, че ще стане ...
Сега само го чакам да цъфне да се оплаква ;)
Мамка му - съвсем грубо инструментариума ми е (само за картона) около 2000 ... плочкаджията му е до 1000 и то с екстри, защо аз трябва да взимам повече от 2 пъти по-малко от него?

Яд ме е на клиенти които искат хем да е без пари ако може, хем да стане *****. Е няма такъв вариант.
Още от врме оно казвам на всеки претенциозен пациент, че вариантите да му се свърши работата са 3 - бързо, евтино и качествено - нямат нищо общо и не се припокриват.
svetliopi44 - Чирак...
Пух, ами аз какво да кажа не съм смятал моя инструмент но като гледам ... сигурно до сега съм хвърлил на 5 000 и продължавам да купувам ... аз съм от тия хора дето ти не харесваш (пенкилер) и имам машини за всичко ... 3 дрелки ,2 перфоратора Спарки ,1 Макита , къртач Райдер ( не го ползвам) 2 винтовърта на ток Макита ,1 на батерия Макита, 1 винтовърт Спарки с удар за картон всичко ми е Stanley , лазарен нивелир, 3 бр. СОЛА 0.50см., 1.00 и 2.00м, един 0.30 на (забравих му името :lol: ) 2 ръчни машини за плочки + една профи на ток (само за диска съм дал 180лв.) 2 поялника за полипропилен , набор инструменти за Стаби , Скеле разглобяемо на колела за 3 човека, 2 РК-1 тип японка с помпащи гуми , удължители от 2до 30 м от 4ка кабел гумиран ... Циркуляр Спарки,зеге Спарки ,Голям флекс 2000W,малък 850w Спарки, механичен такер , пневматичен такер,фреза,ел.ренде,лентов шлайф,вибро шлайф, машина за полиране ,електрожен Кракра(ама не заварявам) мозаична машина тип челарка, дреболиите и други машини няма да описвам ... с картон съм се сблъскал още когато половината пичове тук дет сега са голяма работа са скачали пред блока на ластик и са си разменяли топчета ... и некакъв да говори че така па иначе ...ай моля ви са ....
leonardo_vd - модератор
Е ся какво инструментите ли ще се мерим? :?
Пух к'ви 2000лв. то само стълбите и скелето са толкоз, а да не забравяме и превозното средство. Нали трябва да си закараш материяла на обекта, та те ти още 10 000лв.
И какво сега трябва да взимам по 20лв. на квадрат ли?
Тези глезотии са си за наше удобство и пестене на време, но когато ги види човек все пак вдъхват респект от това че щом можеш да си ги позволиш, значи си кадърен и имаш работа.
Напротив сега работя на цени по-ниски от майсторите, които идват на обекта с торбичката.
Последна промяна от leonardo_vd на чет май 28, 2009 6:25 pm, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
И все пак заплатата на човека може да е 400лв. За него може да са много пари и преценя, че толкова може да отдели.
Като клиент, всеки търси най-тънкото, а като майстор - дебелото.
Все съм се чудел колко биха ми стрували детелината и аспиратора, ако не си ги правих аз. В цената сложете и материалите :-D
svetliopi44 - Чирак...
Сашо и моята заплата(немам такава) не е голяма за това и си търся А6 за 1200лв... ама няма брат ... за тея парички най много някой здуханяк...
Pooh - майстор
Лео, не си прав колега - аз бус нямам от 2 години, но не съм имал проблем с доставките - има хора и за тази работа, за 20-30лв. се доставя на обекта мат'ряла. За инструментариума ... много зависи какво точно включва и марката, но най общо 1000 за машини (винтоверт, перфоратор, флекс, лазер) и 1000 оставям за дреболийте. Вярно е че могат да не ти стигнат, но пак повтарям - това е едва ли не най-необходимото ... Сега на въпроса дали да се работи на 20лв. ... Не знам дали ти е попадала книжката "Актуални цени в строителството" - издава се на тримесечие мисля ... Там има цени които и мен са ме стрескали с безбожието си, но това са цени извадени от ПРАКТИКАТА. Аз лично не я ползвам, но винаги ми служи за база за сравнение. В самото ценообразуване, освен чистият труд на работника влизат и други пера - едно от тях е Механизация или иначе казано инструментариума който се използва и който забележи не е вечен. Окончателният ми отговор за цената - не, не трябва да се работи на 20 лв., но и на 5 също не ми отърва.

Светльо, не обичам пенкилерите, защото са Майстори в 1 област, добри в 2-3 и посредствени в останалите. Никой не може да ме убеди, че може да е Майстор във всичко свързано с ремонтите. Не искам да те обидя - уважавам и теб и мненията ти, но и ти ще се съгласиш, че не се чустваш еднакво комфортно във всяка работа която вършиш. А иначе доста добра колекцийка си имаш :)

Стефане, за манталитете съм напълно съгласен, както и за примера със зъболекаря. Точно за това искам някакво равноправие. Не може точно зъбоилекар да ми каже след като сме уточнили всички цени "Ама ти много бързо свърши, то така ти се връзва ебати надницата..." Това лично мен ме възмущава до немай къде. А на риторичният ти въпрос - тъпите англичани са изкарали максимата "Не съм толкова богат да купувам евтини неща" ... има над какво да се замисли човек :)
leonardo_vd - модератор
Стига толкова. Слагам катанеца. :x
leonardo_vd - модератор
Айде отключих ви СПАМ темата. Само заради молба на автора. Тая тема за мен е безмислена. Ама сега ми дължи услуга. :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Сладки приказки и раздумки за неща свързани с ГК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: