• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
Да питам още нещо ! В една друга тема тук се натъкнах на това изказване : "най- добрата вътрешна изолация е гипсокартон,вата и каширано алуминиево фолио ( или нещо такова беше )". Онзи ден в Бриколаж мернах вата с алуминиево фолио на ролка - за това ли става въпрос и това ли да сложа ? Ма скъпо ми се видя- 25 лв. за 3 кв.м., но ако е това ще трябва да купувам.
EDI - майстор
Става дума за стъклена вата, с алучиниево фолио от едната страна за парозащита.Но тази цена :shock: :shock: В Ямбол продават 50 мм дебела вата на УРСА, с фолио и цената е 60 лева за едно руло 16 квадрата.В момента си правя такава изолация и затова знам цената.Но ти направо ме уби с тези цени :x
bbb - помощник
Здравейте!
В темата се спомена за монтаж на гипскартон с дървени летви може ли да ми кажете как се прави и евентуално размера на летвите. Идеята ми е да се направи рамката с профил а вътре да се сложат летвите.
Предварително Благодаря :)
leonardo_vd - модератор
bbb написа:
Здравейте!
В темата се спомена за монтаж на гипскартон с дървени летви може ли да ми кажете как се прави и евентуално размера на летвите. Идеята ми е да се направи рамката с профил а вътре да се сложат летвите.
Предварително Благодаря :)
Летвите си ги остави за подпалки за зимата, а си направи конструкция от профили.
bbb - помощник
Леонардо, някой от двама ни е объркал форума.
1. Може би се бъркам но не е ли "НАПРАВИ САМ"
2. Идеята на форума не е ли да си помагаме с мнения. ( В случая аз питам за летви защото прочетох, че евентуално може)
3. "Нема невъзможо!!!" Това си го писал точно ти.
Много добре знам, че е най-добре с профили, а още по-добре ако викна някой професионалист като теб да ми го направи. Ако исках точно това мислиш ли, че щях да се ровя във форума "НАПРАВИ САМ"
Искам пак да попитам някой ако го е правил с летви да си каже мнението.
Предварително БЛАГОДАРЯ!
Тани - модератор
bbb написа:
Здравейте!
Идеята ми е да се направи рамката с профил а вътре да се сложат летвите.
Под РАМКАТА аз(а може би и Леонардо) разбирамцялата конструкция на която се захваща картона. От поста ти останах с впечатление , че искаш под профилите да слагаш летви :-D :-D :-D , а в това няма никакъв смисъл! За това Леонардо реагира така! Иначе ТУК на 6-та страница можеш да прочетеш и да питаш , ако нещо не то е ясно!
leonardo_vd - модератор
Първо се доуточни какво точни искаш да правиш, с какви средства и м,атериалки разполагаш и ще ти се обясни.
Така не се пита.
Я кажете кое е по- правилно : първо да се облицоват стените с гипсокартон и след това тавана, или обратното? Се си мислех, че е тавана.Ама видях ей тая тема и сега ме е страх да не оплескам нещата.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 534&sid=48
bbb - помощник
Здравейте :)
Може би наистина не съм се изразил правилно. Идеята ми е да се ползват летвите вместо профили там където се съединяват листовете гипскартон, както и по средата на самия лист (60 см) и съответно колко широки да са самите летви (колкото профилите ли?). Тани днес ще разгледам това което си ми дал ;) Благодаря
velsi - Почетен майстор
bendy написа:
Я кажете кое е по- правилно : първо да се облицоват стените с гипсокартон и след това тавана, или обратното? Се си мислех, че е тавана.Ама видях ей тая тема и сега ме е страх да не оплескам нещата.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 534&sid=48
Никакво значение няма. Както ти е ои-лесно на тебе.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19

Тема "Монтаж на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: