съб апр 24, 2021 10:30 pmmuhala написа:Тънък е найлона ама е евтин. Няма да покривам парник с него я.съб апр 24, 2021 6:59 pmsokolov.91 написа:Не мисля, че луните ще запалят найлона от топлината. Трудно ще се охлаждат. Аз съм в същата ситуация. Правя ГК на покрив с дървена конструкция. Гледах какви ли не клипове на Кнауф, с някакъв геманец на име Нешо дори, и никъде подяволите не полазват как се монтира една шибана луна.съб апр 24, 2021 5:40 pmmuhala написа: Соколов, какъв найлон ще слагаш? Как се пробиват отворите за лунички и няма ли да се нарани найлон?Някакъв евтин найлон. Гледах има вторичен найлон на 4 метра за 1.40лв метъра. На мен стаите са ми по 3.80метра и няма да ми се налага да го наставям. Кабелите за луничките ще ги изкарам през ватата и найлона и ще ги омотая с тиксо за найлона. Картона ще го пробвам с фрезата преди да го монтирам на тавана за да не скъсам найлона. Има обаче нещо друго... Лед луничките колко ли топлина отдават? Да не вземе да се запали найлона...![]()
Този найлон, за който говориш е тъничък, аз взех от него и трудно се работи с него.
Идеята ти да се понтират надупчени плоскости не е лоша. И аз ще опитам така.
Относно лунички те... Предубеден съм към тях и топлината им. Май ще мина на вариант с лед лента и ето такъв профил
https://rosi.bg/aluminiev-profil-s-pvc- ... -3321.html
за всеки случай.