• 1
  • 2
canavaro - помощник
момчета как е по добре да си замажа прозорците?
на комшията майстор слага гипскартон с лепило за гипскартон / естествено и дюбели / , но върху пяната и после замазва.Не е ли по добре върху пяната да се мине грубо с цимент и след това гипскартон и после пак да се замаже?
Или направо с цимент и пясък и без гипсокартон.
При полагане на гипсокартон от моята ситуация съседа каза че още доста се кърти,а не ми се иска още??

Прикачен файл

IMG_25641.jpg
IMG_25641.jpg (71.26 KиБ) Видяна 5014 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Обоснови се де! Защо едно да е по-добре спрямо друго...?
:wink: .... Лепилото за картон си е циментово... какво ви се ще да къртите...? А! и "цимент и пясък" не е баш подходящо. Мазилка класика си е хоросанена.
pesho - специалист
..Тоя прозорец да не са ти го харизали ? Като гледам размерите бягат с 10-12 см...Ама пак е по-добре,щот имаше 1 снимка във форума -прозореца по-голям,ама пак му го монтирали...начорчук.. :-D :-D ..Понеже виждам,че въобще нямаш представа кво трябва да стане и как да стане,моя съвет е да викнеш някой майстор да ти го направи.. обаче в никъв случай тоя на съседа,щот от твойте обяснения останах с впечатление,че той още по-малко осъзнава кво прави .. иначе е най-добре да стане с фибран или стиропор да закрие поне 2-3 мм от дограмата, и после да се шпаклова...лепи се за панела,не за пяната-тя трябва просто да се скрие..дано си ме разбрал..
canavaro - помощник
pesho kakwo se radwash che sami kurtili dosta,te predwaritelno me pitaha horata po dogramata,dali da mi izkurtqt poweche,za da stane po dobre ili suwsem malko,no da si ostane s roneshtata si mazilka okolko novata dograma.
W123 - специалист
На комшията ти майстора е слагал картон понеже монтажа на дограмата го е позволявал.При теб направо трябва с тухли единички да се прави :-D
Както ти каза Пешо слагай ЕПС и в твоя случай ще е към 8 или 10см.
canavaro - помощник
какво е ЕПС?
pesho - специалист
Как да не се радвам,кат си е за радване..Кви са тея дет ша та питат повече или по-малко-ебати аматьорите..ми размерите кво им е пречело да вземат както трябва,че да легне плътно !?!? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
canavaro написа:
pesho kakwo se radwash che sami kurtili dosta,te predwaritelno me pitaha horata po dogramata,dali da mi izkurtqt poweche,za da stane po dobre ili suwsem malko,no da si ostane s roneshtata si mazilka okolko novata dograma.
Сори, пич, ама размер се взема от здраво....сиреч панел, тухла, там каквото е. Не от изолация, мазилка, боя ...
За запълването... поне него направи както трябва. И отвън!
canavaro - помощник
е отвън работата е по добре,а именно че се взема размер до здрава мазилка,стена,тухла - затова е така разстоянието малко големичко.

Прикачен файл

IMG_25611.jpg
IMG_25611.jpg (97.35 KиБ) Видяна 4959 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Еееее, отвън е направо слънце! Само да не падне мазилката. И го подмажи с нещо циментово, че да не протече още вторият дъжд през пяната.
За вътре - основно отгоре ти зяпа. Изравни(срежи) пяната и набоди картон на конструкция. Или няколко пласта някакъв стиропор (ЕПС е вид стиропор), с лепило и дюбели и пак картон.
  • 1
  • 2

Тема "как е по добре?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: