• 1
  • 2
naydenov - напреднал
Ще лепя гипскартон върху гипсова стена с цел подравняване и изправяне и понеже ще ми е за сефте, ме глождят съмнения относно:
- Трябва ли да се грундира гипсовата стена с някакъв грунд преди тази операция, като се има в предвид, че е била досега с тапети и е грундирана преди време с лепило?
- Трябва ли да се грундира самият гипсокартон? Мисля, че не е необходимо, ама все пак да попитам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Грунд е необходим за "хомогенизиране" на повърхността и добро "сцепление" на различните материали - лепило и основа. Това по принцип.
Грундиране с лепило за тапети е, логично, подходящо за тапети. Прави връзката между стената и лепилото за тапети. Ако смятате да лепите гипскартона с лепило за тапети, става да грундирате с лепило за тапети.
Ако искате (и можете) да монтирате картона както трябва, то изстържете лепилото за тапети, грундирайте с подходящ грунд за да заздравите основата, изберете подходящата за вашия случай технология (предполагам "на кюфте"), изберете подходящото лепило и действайте.
pesho - специалист
..не знам в кво състояние е основата,но тук не е задължително-гипс със гипс лепи по-добре от супер...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
pesho написа:
..не знам в кво състояние е основата,но тук не е задължително-гипс със гипс лепи по-добре от супер...
Да бе, ама се разбира, че не е гипс, ами лепило за тапети...
Хора! Обръщайте внимание на нещата, де! "Тухлена стена" ама после се разбира, че върху тухлата има хоросан, върху хиросана нещо на кюфтета...
Та знаем ли, колко е гипсова основата? Не знаем.
pesho - специалист
n_a написа:
Та знаем ли, колко е гипсова основата? Не знаем.
...как да не знаем,ве,пич-погледни заглавието на темата-"обръщай внимание на нещата,де !"...а, да питам-как се лепи ГК с тапетно лепило ?! :? ..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Уфф, Пешо, големо си мрънкало!
Трябва ли да се грундира гипсовата стена с някакъв грунд преди тази операция, като се има в предвид, че е била досега с тапети и [/b]е грундирана преди време с лепило?
emil_v r - майстор
Даа !
Требва да си се грундира,
за да се хомогенизира .
Чак после ще си се гипсира . :evil:
Накрая се лепат и гипсовите кюфтета, цикълът се затваря ,и отново се грундира. .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Огладнях чак!
pesho - специалист
...мрънкало си ти-аз си казах мнението ,а ти ме понтираш....и само щот ма мързи да пиша ,няма да се обяснявам повече..P.S. Така и не ми каза как се лепи ГК с тапетно лепило ?..
pesho - специалист
Емо,ти ся ква технология обясни,че не разбрах..!? :? и говорете на български-кво визирате под "да се хомогенизира" ?
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на гипсокартон върху гипсова стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: