• 1
  • 2
jordan7712 - помощник
Здравейте искам да ви попитам мога ли да сложа гипскартон на конструкция без вата на тухла изолирана и измазана отвън. благодаря ви
citrofen - специалист
Може!

А иначе, ако стената не е много крива и температурата в помещението е над 7 градуса може да минеш и на лепене...
Споменавам го като по-евтин вариант (вероятно и по-бърз).

:)
Последна промяна от citrofen на съб ное 22, 2008 4:27 pm, променено общо 1 път.
jordan7712 - помощник
jordan7712 написа:
Здравейте искам да ви попитам мога ли да сложа гипскартон на конструкция без вата на тухла изолирана и измазана отвън. благодаря ви
понеже ме притесняват фугите м/у някой от тухлите
citrofen - специалист
Е нали е измазано и изолирано...
Въздуха нали не циркулира през фугите?
jordan7712 - помощник
да от вън е със5 см стириопор шпакловка две ръце
kokopi4a - специалист
Моето мнение е че можеш да сложиш и предполагам, че го правиш за да не измазваш и отвътре. Аз съм го правил, а и много го практикуват. Мисля, че ако сложиш малко вата няма да сгрешиш, но при положение че си изолирал отвън е достатъчна и само въздушната възглавница зад картона. Тя ще ти осигури по бавното спадане на температурата в стаята, но при положение, че я отопляваш. Помисли си за ватата. Сигурен съм, че този, който ти е слагал изолацията отвън ти е казал, че ще те стопли, но не е точно така. Има голямо значение дали си в къща или в апартамент. По тази тема може много да се спори.
skyfx - специалист
Аз правя така:
Зад картона кюфтенца или на гребен /зависи от стената/ и после яко дюбели за дуракоустойчивост.
Кухнята ми е така от 2 години и все още няма дефекти.
Вата не слагам,защото стените са ми вътрешни,а и имам и външна изолация.

Прикачен файл

02-01-09_0847.jpg
02-01-09_0847.jpg (31.5 KиБ) Видяна 5009 пъти
kokopi4a - специалист
Преди 4 години си направих лукално парно в апартамента с камина.3 от стаите и боилера се стопляха много добре и то доста бързо,но децката стая не можешеда направи повече от17-18 градуса.2 от стените са външни ,едната северна.Реших да направя изолация,но да е вътрешна.Купих летви и ги минах на планя ,направих ги на 40/18мм. захванах ги за стената както с металните профили и направих пълнеж между тях с 2 см. стериопор,после с 12,5 мм. ГК,шпакловах и после латекс.Не съм слагал на фугите мрежа.До днес нямам спукана фуга,а изолацията стана невероятна.Сложих на тавана 5мм.стериопор и комшията отгоре веднага усети разликата.Сега това ми е наи топлата стая.На кухнята си сложих 5 см. изолация външно тъй като не ми позволява да е отвътре.Като сравнявам сега все едно на кухнята не съм слагал нищо.Сега си слагах и на спалнята вътрешно стериопор 3см. и смених дограмите,разликата е огромна.
citrofen - специалист
kokopi4a написа:
... и направих пълнеж между тях с 2 см. стериопор,после с 12,5 мм. ГК...
Сложих на тавана 5мм.стериопор и комшията отгоре веднага усети разликата...
Сега си слагах и на спалнята вътрешно стериопор 3см. и смених дограмите,разликата е огромна.
Интересно... Нещо тънки ми се виждат тези изолаций, особено тези 5мм. на тавана, но важното е, че ти си доволен!

Аз имам външна изолация на къщата 5см, като вътре на таваните има 2см стиропор и добра дограма.
Тази есен реших "експериментално" да сложа вътрешно в спалнята 10см минерална вата на стените и тавана и 2см фибран на пода (исках по-дебел, но нямаше място), та има разлика определено...
Решил съм да изолирам така и другите помещения.
silllveto - Майсторица
5мм стиропор, сигурно има предвид стиропорени тапети.
  • 1
  • 2

Тема "искам да ви попитам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: