zmeios - специалист
Моля модераторите да ме извинят, ако това не е подходящият раздел за този тип информация.

Попаднах на един много интересен филм, който ви разхожда почти пълнометражно през процеса на облицоване с ГК на цяла къща. Като се почне с доставката на камиона и носенето на панелите, и се свърши със всички пинизи.

Филмът е на английски, без субтитри. Дикторът има много ясен и чист език. Ако имате поне сносен английски, не би трябвало да има проблем.

Ето това е линка:

http://torrents.thepiratebay.org/484298 ... PB.torrent

Сваля се с Торент клиент инсталиран. Има достатъчно сийдъри, а и аз ще сийдвам поне няколко седмици.

Филмът е супер за заинтригувани аматьори (със скромен опит) като мен, но е възможно и опитни майстори - картонджии да намерят нещо полезно в него.

Ще се радвам и ако тук се образува тема "за" и "против" начините, по които се правят разни неща във филма.

Приятно сваляне и гледане.
Spokoiniq - майстор
Първо като гледам половината работа на картонджиите е направена от дърводелците, и то явно добре.Второ-да си поръчаш картон на каквито дължини ти е кеф...ееех...И пароизолация навсякъде-покажете ми къде се сещат да го правят тука, че не се сещам...
Всичко е културно описано и обяснено, евала на пича че му се е занимавало.Единствено на мене не ми харесва да живея в дървено бунгало което кънти при ходене, ама това си е мое мнение :-D
pesho - специалист
Не съм гледал филма ,щото не знам как се сваля,а и не ми се занимава...Понеже знам всичко свързано с drywall-а :-D ,та и там ми е пределно ясно какво показват и какво могат да покажат.Тоя филм би могъл да показва,че Америка си е Америка-професионализъм навсякъде и във всичко..Оттам пък трябва да ни стане ясно,че ние сме си "шматки"-никви строители,никви хора.И да обсъдим нещата-никва полза.Едно си баба знае-едно си баба бае.Казвам го без капка ирония,щото нещата започват съвсем някъде другаде и само лъсват на "обектата"...
P.S.Справка: падналия таван в Шумен днес..Да си признава кой го е правил..
stokie - специалист
Да ве Пешо, защото в щатите са професионалисти затова не можеш да си направиш застраховка на къщата там :lol:
В Шумен паднал цял таван, а в щатите падна цяла сграда поради конструкторска грешка :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Как, Spokoiniq, в началото на филма пича доста си въздишаше с една летва в ръце ...
:)
Мен ме впечатлиха виковете и коментарите на работниците и как за всяко нещо всеки си имаше идея и даваше акъл. Сериозно, изглеждаха все едно знаят какво правят. Елементарни операции като носене на картон... Еееех!
zmeios, благодаря за филма!
Spokoiniq - майстор
Тъпи копелета са хамериканците, ама Чичо Сам прави да им е лесен живота и да не се замислят твърде много.Могат-не могат да носят, ама картона им идва на 4 метра и пердашат, при тва хоризонтално.Тука що никой не реди картона хоризонтално по стените?А тука картонджиите ше си счупят клавиатурите да показват каква кичозна чупка и скрита ниша със светещи маркучи , събираща ПРАХ е направил, ама пароизолацията отзад не я слагат.
stokie - специалист
Горе долу добре, човека си е тертиплия. Не му хареса особено че на места като сложеше мастара не излизаше ама вика че ще си го оправят :lol:
Младите може и да са имали идея за всичко ама още не са наясно как да носят картона :wink:
И там има фуги м/у картоните :lol:
Барем да беше обяснил какво трябва да е разстоянието м/у пироните на кования картон и на картона хванат с винтове :wink: , тъй като има разлика м/у двете.
Да си призная честно сефте виждам високо еластичен гипскартон :)
Ако и в България имаше производител на гипскартон също може да си го поръчаш по размер ама ще трябва да почакаш за това и да платиш повечко предполагам.
Пича не слага нивел на скарата, но няма нужда защото предварително са нивелирани скарата и зидарията, в България рядко се вижда зидария под нивел.
Общо взето :2thumbs:

Тема "Филм: Drywall hanging and taping" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: