• 1
  • 2
joreto - специалист
здравеите след като избих 2 тераси и разширих кухнята исзидах с тухли 4ки отвътре мисля да измажа първо с теракол и мрежа след това с варов разтвор и накрая конструкция с вата и гипс картон но ме притеснява че на места тухлите имат фуги от по 1см и свети от вън след година време ще санирам от вън, как мислите дали ще има влага и мухал,и дали варовия разтвор ще има ефект или да положа конструкцията направо варху измазаното с теракол и мрежа
housedoktor - майстор
A варовия разствор защо? Да вкараш влага ли?
joreto - специалист
да има некаква мазилка върху теракола с мрежата все пак а не ватата да е на теракола и каква влага ще вкарам че не разбрах,под варов разтвор имам в предвид хидратна вар с пясък с дебелина около 1,5 2см
solo5 - майстор
няма нужда да слагаш варов разтвор върху теракола преди ватата
joreto - специалист
малко ме е страх да си призная все пак теракола е 4 5 милиметра мисля да го лизна поне още 1см със гипс без да финосвам и това е
simeonov_74 - специалист
Колегите в горните постове са ти казали.Само вата и не се занимавай с други материали. :shock:
housedoktor - майстор
joreto написа:
да има некаква мазилка върху теракола с мрежата все пак а не ватата да е на теракола и каква влага ще вкарам че не разбрах,под варов разтвор имам в предвид хидратна вар с пясък с дебелина около 1,5 2см
Отделя се вода при контакта на киселият калциев карбонат (съставка на варовия разтвор) с въглеродния двуокис от въздуха.Влагата която се отделя е химичен процес и е по продължителен от обикновенното съхнене
joreto - специалист
утре ще намажа първо с грунд върху теракола и след като изъхне ще го мина със сатен гипс поне 1см това решение измислих :)
housedoktor - майстор
Аз бих залепил гипскартон-бързо и чисто
Чаро - Акълия
joreto написа:
утре ще намажа първо с грунд върху теракола и след като изъхне ще го мина със сатен гипс поне 1см това решение измислих :)
Оп.. Що си мислиш, че точно сатен гипса ще спре влагата?
Аз живея вече 7-8месеца в къща, която е като твоя случай- четворка немазана, с картон и вата отвътре. Единственият недостатък е, че ватата се проветрява и не си върши работата. Даже и подухва вътре през конзолите.
Ако искаш, за по-сигурно мини още една ръка теракол отвътре или ако ти е възможно "фугирай" зидарията с теракол отвън и си пий бирата...
  • 1
  • 2

Тема "страх от влага с гипс картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: