• 1
  • 2
Здравейте,

Правя основен ремонт на селска къща - чуденето ми е дали да използвам гипсокартон за стените или мазилка. Предимствата на ГК са ми известни, но чуденето ми е относно следния възможен голям минус - завъждането на гадини в кухината, която се образува между гипсокартона и стената.

Въпроса ми е - има ли хора, които са слагали ГК на къща и какви са им наблюденията по този въпрос. Или ако познавате някой, който е слагал ГК на къща и знаете дали се е срещал с такъв проблем?

:?
laki1968 - специалист
nraykov написа:
Здравейте,

Правя основен ремонт на селска къща - чуденето ми е дали да използвам гипсокартон за стените или мазилка. Предимствата на ГК са ми известни, но чуденето ми е относно следния възможен голям минус - завъждането на гадини в кухината, която се образува между гипсокартона и стената.

Въпроса ми е - има ли хора, които са слагали ГК на къща и какви са им наблюденията по този въпрос. Или ако познавате някой, който е слагал ГК на къща и знаете дали се е срещал с такъв проблем?

:?
лепи гипсокартона на стената с лепило за гипсокартон,така кухината ще е минимална......става и с обикновено лепило за плочки-по евтино е
BanoTheWolf - специалист
А ако къщата е на земята и пият влага стените :?
laki1968 - специалист
BanoTheWolf написа:
А ако къщата е на земята и пият влага стените :?
в питането не пише за влага,ама ако има такава требва да се намери откъде идва и да се отстрани ,независимо с кво ще са стените............ :-D
абсолютно - не виждам влагата какво общо има - няма влага по принцип :-D

laki1968 - така мисля да правя, но колкото и да е минимална (а и на места няма да е толкова малка, защото трябва да се изправят стените) пак ще е достатъчно голяма за всякакви буболечки, а и за някои други видове сигурно, затова питам някой дали има практически наблюдения върху подобен случай
laki1968 - специалист
nraykov написа:
абсолютно - не виждам влагата какво общо има - няма влага по принцип :-D

laki1968 - така мисля да правя, но колкото и да е минимална (а и на места няма да е толкова малка, защото трябва да се изправят стените) пак ще е достатъчно голяма за всякакви буболечки, а и за някои други видове сигурно, затова питам някой дали има практически наблюдения върху подобен случай
моита къща на село така съм направил....на комшиите също,те буболечки си влизат в стаята особенно вечер при светната лампа,ама чий ще го търсят зад картона-не съм забелязал там да има
BanoTheWolf - специалист
Дам в питането нямаше нищо за влага, ма мисълта ми беше за ГК дали ще издържи само на лепило ако има влага :) Буболечките да са ти проблема
:) Не мисля, че ще изядат ГК, лепи и се наслаждавай на къщурката ;)
laki1968 - специалист
BanoTheWolf написа:
Дам в питането нямаше нищо за влага, ма мисълта ми беше за ГК дали ще издържи само на лепило ако има влага :) Буболечките да са ти проблема
:) Не мисля, че ще изядат ГК, лепи и се наслаждавай на къщурката ;)
дали е на лепило или конструкция нема никво значение ако има влага-все не е добре.......
housedoktor - майстор
Слагай спокойно гипсокартона,едвам ли ще имаш проблем с гадините
laki1968 написа:
моита къща на село така съм направил....на комшиите също,те буболечки си влизат в стаята особенно вечер при светната лампа,ама чий ще го търсят зад картона-не съм забелязал там да има
благодаря laki1968 - ако потвърдят и други хора, че нямат подобен проблем слагам направо гипсокартона - така че ще се радвам на още мнения :)
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон и кухини при селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: