Martins - специалист
Ясно е, че е грешка. Въпроса е дали е фатална. Неразбирайки и бързайки налепих гипсокартон върху тухлена стена с Ceresit cm11. В последствие се зачетох в форума, че не е подходящо за целта. Гипсокартона съм го хванал и с по 2 дюбела на платно. Ще паднат ли скоро :) стените?
torbalan - Дървен философ
щом лепи теракота върху почти всичко - няма причина да не държи гипсокартона...
единстевно си се минал, че сигурно е скъпо :-)
zmeios - специалист
torbalan написа:
няма причина да не държи гипсокартона...
Има, има!

Тия смески дето лепят "всичко" имат много пластификатор вътре и времето (влажността, температурата) ги кара да мърдат по различен начин от гипса вътре в картона.

Едва ли ще паднат стените, но виж, напукани фуги сигурно ще има.

Ако ти е вариант, не е много метри, и си сръчен с ножовете, може да ги шпакловаш на цяло тия стени, ще спрат да мърдат. Ама много работа... Аз това лято се учих :( имах подобен случай, дървари ми фугирали фугите с лепило, не с фугопълнител ("ми то йе йедно и също, се е гипс, нал' тъй?"), и като почна едно мърдане и цепене...
laki1968 - специалист
Martins написа:
Ясно е, че е грешка. Въпроса е дали е фатална. Неразбирайки и бързайки налепих гипсокартон върху тухлена стена с Ceresit cm11. В последствие се зачетох в форума, че не е подходящо за целта. Гипсокартона съм го хванал и с по 2 дюбела на платно. Ще паднат ли скоро :) стените?
нито е грешка още по малко фатална...така че споко и не се коси ама ИЧ... ЦМ11 си е яко лепило. щу пльочи съм залепил с него на картоннн мани мани-значи на картона държи,на туглите държи,а па го и дават че е мразоустойчиво, повече нема кво да искаш,така че споко,ако си наплескал убаво кюфтетата немай грижа :-D
Martins - специалист
Мерси, сега ще спя спокоен. За пукнатини не ми пука, защото това ремонтче беше в мазето :). Но поне като ходя да протакам зелето да не ме затисне някой гипсокартон.

Тема "Гипсокартон върху тухла с CM11" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: