• 1
  • 2
andrian.ivanov - специалист
Проблема ми следния имаш теч в кухнята ми и майстора направи квадрат около дубките на тръбите и направи един красив правоъгълник под тях доло в земята. Гипсокартона ми е на конструкция Кажете ми как да оправя това гледката е ужасна
Последна промяна от andrian.ivanov на пон мар 29, 2010 6:18 pm, променено общо 3 пъти.
housedoktor - майстор
Изрязваш парчета дърво и ги монтираш от вътрешната страна на отвора .Към тях после закрепваш парче гиПсокартон с точната форма.После се скосяват ръбовете,шпакловка,шлайф,грунд и боя..това е
С пяна за дограма не е ли по добре вместо трупчета
housedoktor - майстор
Има два удачни и безброй неудачни начина да го направиш. Явно си си избрал вече ..При големи отвори това не се прилага
За тази дупка която е с размери 5 на 15 см с дървено трупче малко трудоемко ми се вижда. Имам в нас нещо като финна замазка или гипс лепило (на цвят е бяла) с него направо да я запуша? От зад е към 10 см кухина, когато писах темата реших да се занимавам с това по късно, че сега мисля му дойде времето :) - нямам какво да правя тези дни
Pooh - майстор
Ако успееш да се орентираш в схемата, ще стане много лесно и бързо.
Главното е да се скосят ръбовете и на парчето и на дупката и после да се шпакловат с лента до изравняване.

Прикачен файл

Dupka.jpg
Dupka.jpg (13.98 KиБ) Видяна 11066 пъти
Последна промяна от Pooh на пон авг 09, 2010 6:38 am, променено общо 1 път.
не че ще натискам стената но зад нея има 10 см кухина защото ми е на конструкция че в тази кухина какво да поставя за да не падне парчето гипсокартон. С лепило вместо дърво удачно ли е дупката е близо до земята др е около тръбите там с фина замазка направо като гледам др начин няма мн съм бесен този ми разби конструкцията тогава
Pooh - майстор
И на какво мислиш да го залепиш?
Дал съм ти схема как се прави точно при конструкция и СЪС конструкция. Ако си си наумил да експериментираш - стената си е твоя - прави го както пожелаеш.

П.П. Виждал съм подобни дупки, пак с отстояние от стената 7-10см. напълнени с теракол, шпакловки и какво ли не ... явно е възможно. Друг е въпроса дали е удачно от гледна точка на време, материали и т.н. Все си мисля, че 2 парчета профили не може да не са останали, както и 15-ина рапидки :wink:
alexb - специалист
Послушай какво ти казват хората, може да ползваш парче права летва и или cd или в крайна сметка ud.

Хващаш профила в лявата си ръка и го мушкаш в дупката след това го притискаш към гипсокартона с отстояние колкото да се хване парчето GK което ще запълни дупката, взимаш дрелка с накрайник за рапидки и докато държиш с едната ръка с другата завиваш рапидките, ще ти трябват два такива профила. Взиамаш парче гк изрязваш го на по дупката и го ловиш с рапиди към профилите. Ако дупката е много малка можеш да я изрежеш и да стане по-голяма за да ти е по лесно да работиш.

ПС. http://www.youtube.com/watch?v=VMfUiAVZ ... re=related Как го правят американците, разгледай ще видиш много полезни неща!!
Pooh написа:
И на какво мислиш да го залепиш?
Дал съм ти схема как се прави точно при конструкция и СЪС конструкция. Ако си си наумил да експериментираш - стената си е твоя - прави го както пожелаеш.

П.П. Виждал съм подобни дупки, пак с отстояние от стената 7-10см. напълнени с теракол, шпакловки и какво ли не ... явно е възможно. Друг е въпроса дали е удачно от гледна точка на време, материали и т.н. Все си мисля, че 2 парчета профили не може да не са останали, както и 15-ина рапидки :wink:
От клипа на Alexbми стана ясно с мрежата и шпаковка няма мърдане. С запълване си е трудно просто не знаех съкращенията които сd ud и неразчетах схемата Мерси и на двамата за помоща :)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет оправяне на дупки в гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: