• 1
  • 2
След боядисването на тавана се образуваха светли и тъмни петна. Основата то гипсокартон е шпаклована със стаен гипс, зашкурена с шкурка 220, грундирана с грунд на Оргахим-Русе/1:10/ и боядисана с латекс на Оргахим/ три ръце/ с валяк с дълги влакна. От къде е възникнал проблема и как може да се коригира. Предварително благодаря на всички отговорили.

Прикачен файл

Заснемане3.JPG
Заснемане3.JPG (34.31 KиБ) Видяна 11952 пъти

Прикачен файл

Заснемане4.JPG
Заснемане4.JPG (32.61 KиБ) Видяна 11952 пъти
simeonov_74 - специалист
martin306 написа:
с валяк с дълги влакна.
[-X
Петната какви са? Картона ли прозира или самата боя има сянки под определен ъгъл, като гледаш? Ако е на самата боя, предположението ми е, че с дългите влакна си напластил много боя и не си могъл да я разнесеш. И за съм боядисвал с такъв валяк и съм имал същият проблем, за гладка повръхност ти трябва валяк с къси влакна.Този валяк е за грапава повърхност . С такъв валяк става, но боята трябва да ти бъде по-рядка(личен опит).
alexb - специалист
Мисля че това са светлосенки от неправилно нанасяне на боята.

Ползвал си гъст латекс и тъй като не си успявал да го разнесеш навреме си продължил да търкаш когато вече боята е започнала да съхне и от там се получава различен федър на нанасянето.

Боядисай една ръка с малко по-рядък латекс.
wizli - специалист
alexb написа:
Без шкурка може да не стане,
ако боята е напластена много...
simeonov_74 - специалист
alexb написа:
И аз съм на мнение, че няма да се оправи без шкурене.
Да, като се загледах внимателно е точно така, не съм разнесъл латекса. На оргахим латекса наистина е гъст, какво ще ми препоръчате след като вече зашкурих старата боя, да грундирам ли или направо да боядисвам, да разреда ли боята и с какъв валяк да боядисвам, моя е много космат и може това да е причината за проблема

Прикачен файл

valiak.JPG
valiak.JPG (78.12 KиБ) Видяна 11735 пъти
wizli - специалист
една ръка разредена /+10-20% вода/ боя ще свърши работа.
Според мен не е до валяка, праскай смело, гледай да растилаш боята бързо.
Ако питаш мен си вземи латекс на боро много е качествен многопокрива и ако се работи както трябва всичко е ОК. Аз също работя само със валяк с дълък косъм ,но фатката е да разкарваш много Топиш валяка в боя и правиш цели откоси ,ако е възможно от край-до край и караш така докато валяка почне да пуска съвсем малко боя и тогава повтаряш и повтаряш докато не се разкара боята перфектно без никакво разреждане на боята защото лично на мен когато съм разреждал боята ми се е случвало да стои на някви сенки.Надявам се да съм помогнал успех и търкаляне му е майката. :-D
wizli - специалист
Аз пък съм против цветен БОРО,
бял латекс става...
Фен съм на ЛЕКО...
Май всеки си има начин, от опит идва, праскай смело.
sabi69 - специалист
При мен се получиха същите сенки ,когато правех ремонт в хола --и наистина от гъста боя. Сега ще трябва да шлайфаш всичко отново да изчезнат грубите неща --разреждай повечко боята, по-добре 1-2 ръце повече отколкото да се наслоява боята.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с боядисването на гипсокартон." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: