b0rimir0v - помощник
здравейте на всички
надявам се да ударите едно рамо за една конструкция, че се затруднявам със съставянето и не съм много компетентен...
(като цяло това ще е първото нещо което ще правя с гипскартон и имам желание, и според мен ще се справя само от към конструкция не ми е ясно много :? )

идеята ми е да преградя хола на две, защото едната му страна се използва за спалня, а на другата е дивана с другите му работи.

ето и моята скица за преградната стена
Изображение

а това ще е една от стените, на едната преградена част (с ниша мисля да е)
Изображение

и мисълта ми е дали са правилни и ако има нещо да ме поправите
благодаря предварително за помоща
Последна промяна от b0rimir0v на ср фев 16, 2011 12:20 am, променено общо 2 пъти.
Pooh - майстор
Колега, дай размери, да може да ти се даде схема някаква.
b0rimir0v - помощник
извинявам се

Изображение

преградната стена

Изображение
Pooh - майстор
Извинявам се за грубите чертежчета, но набързо ги спретнах, само за визуализация един вид :wink:

Прозорците се обръщат с подлепване на ивици гипсокартон към съществуващата стена и захващането им към CD/UD профилите пуснати под ниво спрямо прозореца.

Второто е шаренко, пак да раздели листата картон.

Прикачен файл

Pregrada.jpg
Pregrada.jpg (52.22 KиБ) Видяна 8694 пъти

Прикачен файл

obshivka.jpg
obshivka.jpg (36.38 KиБ) Видяна 8694 пъти
b0rimir0v - помощник
ахам, благодаря, само на синият чертеж не е прозорец, а ниша в стената, там мисля да слагам картина със скрито осветление. тъкмо взех част от профилите и започвам лека по лека. първо мисля да направя двете стени и след това преградната, че до тогава да сън свикнал малко.
KnauFer - специалист
Изображение
Дясната страна - за стената УВ профил на 60 см. ЦВпрофил. ... на 70см от стената имаш продължаваш с УВ профил в ЦВ профил снадено с копчета ...Лявата част е като дясната,така че ..
За предстената с ниша - правиш основно ниво(хубаво е ,да е УД и ЦД на 18мм за да не вземаш много от стената или да го залепиш но няма да има добра изолация ;) ) след това чертаеш нишите ,ковеш УД по чертичките ,слагаш 10 см. ленти по УД то ковеш и уд по външната страна на "пердетата".... дърпаш един канап на 10 см от основното ниво-ковеш УД ,пускаш картона на готовата констр.(нареждаш на 60 см ЦД с окачвачи през 90-1.20 от горе надолу) ... Добре е цял картон да хване и нишата и стената - така няма фуга да пука)
Изображение
b0rimir0v - помощник
:prost: =D>

а задалжително ли е да с копчета, нестава ли с рапидки за метал, питам заради това, че това с копчетат го нямам, попринцип и колко струва(ако се наложи да го взимам), ако може някои и снимка да ми покажете, ще съм ви много задължен...

едната стена я почнах (а нея скица не съм дал) и утре може да кача някоя снимка ...
The_FAN - специалист
рапидките за метал дали не са самонарезни ?

с видия отпред ?

ако са такива - НЕ СТАВАТ ! Не стягат профила към окачвачите, а това трябва да правят.

С рапидките работата е същата - главата им е конична, а трябва да е плоска.

за тази работа се ползват само копчета. Те служат само за тази част от работата.
b0rimir0v - помощник
ясно, попринцип не съм се занимавал с това и е съвсем нова материя за мен, за това и питам , попринцип може да задавам и абсурдни въпроси, но се надявам да ме извинитв 8-[
petkov_75 - специалист
Ето това са така наречените "копчета"! :-D
Иначе казано "Самопробивен винт за ламарина" и "Самонарезен винт за ламарина"! :-D :-D :-D
Друго неясно?! :?

Прикачен файл

P1050172.JPG
P1050172.JPG (186.06 KиБ) Видяна 8636 пъти

Прикачен файл

P1050174.JPG
P1050174.JPG (168.61 KиБ) Видяна 8636 пъти

Тема "Re: Помощ за конструкция... готова е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: