GARD - специалист
Някой би ли ми показал със снимки конструкция в ъгала на таван и стена,където се събират.10х

Прикачен файл

Таван11.JPG
Таван11.JPG (20.48 KиБ) Видяна 8802 пъти
GARD - специалист
Значи питането ми е УД как стой на стената при положение че е на 6см.от стената.На тавана за гипсокартона ли.И ако е така няма ли да пропадне.
Тани - модератор
GARD написа:
как стой на стената при положение че е на 6см.от стената.
Нещо не ми стана ясно! Първо стената ли е направена или първо тавана?

По принцип второто се захваща за първото , чрез UD , като трябва да уцелиш профила под картона , а не само за картона!
GARD - специалист
Първо е направен тавана.
Тани - модератор
Ами тогава хващаш UD-то за CD-то на тавана! Еко толкова се притесняваш за здравината , хвани още горе CD-то с директен окачвач за стената :-D :-D :-D
bialk - специалист
Зравейте и от мен.
Благодарности за администратора и всички , които се грижат за този полезен форум .
Въпроът ми е следният- Закупих всички материали по разходни норми за стени /40 кв. м./ и таван /16 кв.м/. Смятам да започна със стените. След Като поставих прав ъгъл обаче разбрах , че има голямо отклонение на ъглите които са повече от 90 гр. Трябва ли да изправям ъглите или да карам по старите.
Стените ми са измазани и шпаковани , а дюбелите са 35 мм. Дали няма да са къси ?
velsi - Почетен майстор
Чакай сега, ти таван ли ще правиш или стените? Или и двете? Защото аз поне нищо не разбрах.
bialk - специалист
Написал съм че смятам да започна със стените, а и че съм закупил материали и за двете. Ако започна със стените обаче ще се получи голямо отваряне на ъглите на тавана. Сега като се позамлисих мисля че е по - удачно да започна с тавана ,а после стените да прикрият недопълнените фуги на ъглите на тавана.
Питам с какви дюбели да закрепя окачвачите на тавана/бетонна плоча, измазана и шпакована/.
Пропуснах да отбележа , че ще поставям 5см вата за изолация.
Прочетох всички статии , но не намерих нищо за видовете дюбели.
velsi - Почетен майстор
Отиваш в магазина и казваш, че ти трябват дюбели за бетон. Има най-различни. И с пластмасова част и такива изцяло метални. Колкото до ъглите това изобщо не те касае откъде ще започнеш. И в двата варианта всичко зависи от това как ще монтираш UD профилите на пода и на тавана. Ако ги монтираш под прав ъгъл всичко ще е наред. Просто разстоянието до стената в единия край (където ъгъла отваря) ще е по-голямо. Ако започнеш първо със стените после ще ти е много по-лесно с тавана. И няма да имаш тогава такива фуги, за които обясняваш.
marto - специалист
Според мене няма смисъл допълнително да си стесняваш стаята,карай си максимално към стената.Прави ъгли се гонят в бани,кухни,но не и в стаи
Кофти става ако подовата настилка ти е теракот или гранитогрес,тогава ако не са ти под прав ъгъл стените се получава (клин)при нареждането на теракота.Но и това не е фатално :arrow: редиш теракота по диагонал на стаята :wink:

Тема "Стена и Таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: