Trichko - помощник
Значи,наковах гипсокартона-шпакловах го целия,шпакловката направих с лепило за гипсокартон-не ме питайте защо с липило!
Просто си бях взел 2 човалчета RIGIPS-RIFIX и мислех с тях да го лепя но го заковах с дюбел пирони директно за стената---направих щпакловка с лепилото---горе споменатото--- стана добре
Въпроса ми е,след като го мина с шкурката трябва ли да мажа стената с грунд преди да почна да мажа с латекс-латекса е БОРОЛЕКО-АКРИЛАТЕН
един ми казва да мажа с грунд преди латекса-има ли смисъл-какво ще стана ако не го намажа с грунд?
Мерси предварително
wentii - специалист
Грундът не е задължителен-1ва ръка по-рядък латекс,пише го на всяка бака с латекс. Никакви проблеми няма,ако не се грундира :)
Pooh - майстор
:lol: :lol: :lol:

Моля, дай отзиви как е шпакловката СЛЕД като си се опитал да изшкуриш. :wink:
А грунда е задължителен, само за хора, които спазват предписанията и системите - ти не си от тях - не го мисли ... така или иначе скоро ще има поправки :wink:

П.П. Ох, развеселих се ... непрекъснато някой успява да ме учуди с новаторският си поглед на нещата ... :-D
housedoktor - майстор
грунд се използва във всички съвременни системи.Това с разреденият латекс е от преди 30 г поне.Спазвай стриктно предписанията за разреждане на грунда ако е концентрат .Има писано много,ама наистина много във форума по въпроса.
Pooh - майстор
Докторе, сериозно ли мислиш, че човек шпакловащ с лепило и ковящ директно картон по стените ще спази каквато и да било технология???
Той е НОВАТОР бе! :lol:
wentii - специалист
housedoktor написа:
грунд се използва във всички съвременни системи.Това с разреденият латекс е от преди 30 г поне.Спазвай стриктно предписанията за разреждане на грунда ако е концентрат .Има писано много,ама наистина много във форума по въпроса.
Докторе ходи си купи една бака с латекс и прочети малко по задълбочено инструкциите на производителя.
housedoktor - майстор
Вент там еди кво си.Инструкции винаги чета ,но знам че с нещо с което "може " е по лошо отколкото с нещо ,направено за конкретната цел.Това е разликата между разреденият латекс и дълбокопроникващият грунд с полимерни съставки.
jekasus - майстор
Pooh написа:
Докторе, сериозно ли мислиш, че човек шпакловащ с лепило и ковящ директно картон по стените ще спази каквато и да било технология???
Той е НОВАТОР бе! :lol:
Всъщност преди 6-7 години така си направих едната стая в къща си . Приеми го като гаранция за стари къщи и панелки , в апартаменти "ново строителство" не бих рискувал.

Тема "какво следва след шпакловкота" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: