• 1
  • 2
audibs - напреднал
Здравейте на всички,нов съм във форума и това е първата ми тема.Въпроса ми е в момента ми се строи апартамента и искам една голяма стая да я разделя на 2 по-малки,ще бъдат и двете спални.Та кой е по удачният вариянт с гипсокартон с вата за изолация или блокчета газобетон с дебелина 10см.Интересува ме с кое ще се постигне най-вече по-добра шумоизолация,защото все пак ще са спалня и детска стая.Очаквам вашите съвети и благодаря предварително.
крум - специалист
Гипсокартон.
Profi Stroi - специалист
гипсокартон с вата
dildes - специалист
Газобетон, не мисли за шумоизолацията, а за това как децата беснеят :-D , нищо чудно след някой ритник крака му да направи хубава дупка в гипсокартона :shock:. Аз лично използвах газобетон за случая. И аз преграждах за същото разделение :lol:
крум - специалист
Дилдес, говориш наизуст. Има АРМИРАНИ ТРЕЗОРНИ стени от гипсокартон. Ако е 2х12.5 мм гипсокартона и се сложи по технология, забрави някой да може да влезе в него. От друга страна, газобетона е доста по-мек като материал.
dildes - специалист
крум написа:
Дилдес, говориш наизуст. Има АРМИРАНИ ТРЕЗОРНИ стени от гипсокартон. Ако е 2х12.5 мм гипсокартона и се сложи по технология, забрави някой да може да влезе в него.
Ето виждаш ли, но пък провокирах теб да дадеш по-експертно мнение. Просто исках да наблегна на щуротиите на децата да ги има в предвид :lol:. А пък и сигурно тези АРМИРАНИ ТРЕЗОРНИ стени са доста по-скъпи от обикновените... :wink:
крум - специалист
Дадох ги като пример за здравина - те се слагат на трезори :)
3 пласта гипсокартон, между всеки лист ламарина. Не ми звучи да е много по-скъпо. Само че наистина са само за трезори.

Аз понеже бутах (тя сама си се разглоби де) една стена вкъщи - беше направена от итонг половината и тухли четворки другата половина, та бих се замисл дали да си сложа итонг.

В момента стената ми е отворена от едната страна - т.е. има само 2 пласта гипсокартон откъм банята. Трябва да има още: 1 пласт вата откъм банята, 1 пласт вата откъм кухнята и 2 пласта гипсокартон откъм кухнята. Шумоизолацията е много добра дори и при това положение.

А че хората влизат като в американски филм през гипсокартонови стени, това е съвсем истина - с един колега играехме тенис, когато той си заби рамото в стената и тя потъна с 2 см. Само че имаше малко особености: гипсокартона в офиса е 9 мм и стените са еднопластови.

Така че пак да кажа - ако е сложен гипсокартона както трябва (по технология), не вярвам някой да може да си забие крака в него и после да не ходи гипсиран.

Това, което ще спечелите е: топлоизолация, шумоизолация, сух процес на монтаж. Имам чувството, че и демонтажа ще е по-чист и лесен за в бъдеще при евентуални бъдещи реновации.

А с повечко усилия и подходящи пособия, дупки се пробиват и в бетон.
Profi Stroi - специалист
[quote="dildes"]Газобетон, не мисли за шумоизолацията, а за това как децата беснеят :-D

Тъй като по горе написах мнение в подкрепа на гипсокартона имах предвид при нормално полагане как и кое став апо здраво
Но ако търсим усилване съм склонен да твърдя че стена изидана от Итонг и армирана от двете страни леко казано тея деця трябва да са лами за да свалят
крум - специалист
А аз имам същото мнение за гипсокартона - ако се изпълни както трябва, няма защо да се притеснявате за здравината. Т.е. и двете ще са еднакво здрави.

От тук натам, всички останали предимства са за гипсокартона.
leonardo_vd - модератор
Ако админа ми каже къде мога да кача едно клипче свързано със здравината на гипскартона.
  • 1
  • 2

Тема "преградна стена от гипсокартон или газобетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: