• 1
  • 2
skrijo - специалист
В банята има едно място което е с ламарина (ревизионна шахта май се казва) .Въпросът ми е : може ли да сложа водоустойчив гипсокартон върхо ламарината със самонарезни винтове и след това да шпакловам с нещо картона(каквото вие кажете , да е водоустойвиво защото се намира на половин метър от душа) ?Поздрави .
spec - специалист
Няма ли начин направо да я замениш с PVC ревизионна вратичка като посочените. Има ги в различни размери.

Прикачен файл

PVC.JPG
PVC.JPG (12.65 KиБ) Видяна 6306 пъти
skrijo - специалист
spec написа:
Няма ли начин направо да я замениш с PVC ревизионна вратичка като посочените. Има ги в различни размери.
То по принцип си е така и от страни е така с желязо .Аз ще заваря на ламарината панти за да може да се отваря и затваря .То е доста голямо към 2 квм и има една тръба на по-долното която е в средата .
skrijo - специалист
Има доста хора които знаят ,но защо не искат да кажат :| :wallbash:
piron45 - майстор
Колега, дай малко разяснения по въпроса, че нещо не е ясно какво точно иска.Нещо с тия два квадрата ламарина в банята не ми се връзват нещата. Още по добре сложи една две снимки и тогава ще видиш колко отговори ще има.
skrijo - специалист
Кажете поне с какво да защитя гипсокартона (с какво да го шпакловам) ? :arrow:
jekasus - майстор
skrijo написа:
Кажете поне с какво да защитя гипсокартона ? :arrow:
С плочки.
kalin72 - майстор
jekasus написа:
skrijo написа:
С плочки.
Първо, гипсокартона трябва да е водоустойчив - зелен на цвят, второ, нанасяш грунд върху него, и трето, лепиш плочки :)
skrijo - специалист
kalin72 написа:
jekasus написа:
skrijo написа:
С плочки.
Първо, гипсокартона трябва да е водоустойчив - зелен на цвят, второ, нанасяш грунд върху него, и трето, лепиш плочки :)

За гипсокартона знам че трябва да е зелен .Няма да се лепят на това място плочки само искам да го шпакловам с нещо ( кажете с какво да шпакловам ).
kalin72 - майстор
Аз съм го направил така - грунд, и после силиконова мазилка. Много топло и добре изглежда :)
Ето ти една тема за грундирането на гипсокартона :)

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... fb74873b13
  • 1
  • 2

Тема "Няколко въпроса за гипсокартон в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: