Имам елементарен въпрос.Смятам да почвам да правя ремонт на апартамента и искам да попитам някой информиран,горе долу колко ще струва да направя стая от около 12 - 13 квадрата,като смятаме всичко - гипсокартон,конструкция,лунички,чупки,лента за фугите,шпакловка,фугиране и т.н.
Принципно нямам проблем с парите,никога не съм правил сам ремонт (помагал съм на приятел за подобен ремонт),но не съм се интересувал от цените,а и при него беше малко по - различно.

Ще съм Ви благодарен ако ме ориентирате колко ще ми излезе примерно само едната стая - дали 200-300 или 600-700,над 1000 ...... (аз ще си ги смятам горе долу останалите).

Пропуснах да ви кажа,че сам ще го правя.
ivanovrg - специалист
явно питаш за разхода на материали
ГК+всичките прилежащи към него материали 8-10лв/²
вата ако ще слагаш 2,5-3 лв/м² за 5 см
за луничките вече зависи какви са и колко ,а от там и окабеляването

цените завсят и от маистора
колко ще изхварляш и колко парчета ще използваш

ако е 12-13 м² таван можеш да се събереш до максимум 300лв
alexb - специалист
Грубо 45кв м. гипскартон = 450, вата 100лв +- 20 лв.

Кабели, кутии, ревизии, 100тина лв.

Лунички, ключове, контакти - един господ знае, има контакти по 3лв има и по 30лв.

Шпакловката влиза в материалите за гипскартон.

Ако имаш всички необходими инструменти е добре, ако нямаш си направи бюджет за непредвидени разходи 100лв.

Боята или тапетите минимум 60 лв а максимум .......

минимум трябват 700 лв, дали ще ти трябват всички,зависи от теб, като тук нищо не се говори за подовата настилка.

и 30 лв за первазки или повече за цокъл.
Момчета 3 отговора - коренно различни като цени.Както и да е мерси все пак,нещата малко се промениха и ще правим още повече промени.Аз обичам да подготвям всичко преди да почна - лек отчет - нова баня което включва плочки,гърнета,мивки и т.н (държах повечето неща да са на "Грое").С душ кабина с вана ,досега банята излезе около 11 000.В процеса на ремонт вероятно ще изникнат още неща.
ivanovrg - специалист
аз като гледам отговорите са еднакви
само че аз съм дал само за тавана+кабели,луни и кабели,боя
аз примерно парчета не ползвам и разхода е малко по голям

другите са дали за цялата стая

Тема "Колко?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: