• 1
  • 2
PIP - майстор
Здравейте,
В момента правя дървена скара за гипсокартон на тавански етаж и ми предстои покупката на гипсокартона. В месните складове продават основно гипсокартон на knauf и norgips, като цената на kanuf е 3.3лв/м2 и norgips 2.7лв/м2. Въпроса ми е, заслужава ли си по-високата цена на kanuf или не? Общо ще ми трябват около 300м/2 картон, така че няма да е огромна рзликата като цяло, въпроса е струва ли си?
vladimury - специалист
Не съм много сигурен, но мисля че и кнауф и норгипс ги правят в един завод. Че завода е в България съм 100% сигурен. Като качества няма големи разлики, може би кнауфа е малко по еластичен, докато норгипса е по-твърд и по лесно се чупи ( лични наблядения ).
wentii - специалист
Кнауфа си заслужава-преди 2 години работих с норгипс и повече не искам да чуя за него-имаше много шупли в самия гк и беше доста по лек явно от въздуха в него! Сега може и да са го оправили ама едва ли.
torbalan - Дървен философ
в къщи съм ползвал и кнауф и норгипс...
балкан разлика няма според мен :)
ebahti - майстор
torbalan написа:
в къщи съм ползвал и кнауф и норгипс...
балкан разлика няма според мен :)
+1
stenmark - специалист
Каквото и да купиш е все едно с една малка разлика-пари.Който се занима с картон знае че двете фирми са едно и също нещо.Само за пример ти давам:Завода на Кнауф до Тец3 произвежда картон и щампата е Норгипс.Мога да ти дам и друг и пример:Когато правихме кино зала на Арена имахме наблюдател от Австрия представител на Кнауф и при зададен въпрос за двете фирми,отговора му беше че това една и съща фирма.Сам си прави заключения!
Последна промяна от stenmark на съб яну 22, 2011 7:40 am, променено общо 1 път.
PIP - майстор
Благодаря за мненията. Днес ходих да видя на място картоните и тея на кнауф изглеждаха по плътни гледани от към късата страна, където се вижда гипса, а и след краткото ми „проучване“ в нета реших, че ако в склада имат наличното количество и размери да ползвам кнауф.
stivemaster - майстор
Аз мисля че има и друга разлика - в пеногипса вътре , този на Норгипс е с повече пясък и отзад е с повече кухини.За сметка на това обаче е по влагоустойчив според мен и по малко цапа , не наклепва и резеца на ножа.За екстрата на фибрите в пожароустойчивия няма да говорим изобщо.
wentii - специалист
stivemaster написа:
Аз мисля че има и друга разлика - в пеногипса вътре , този на Норгипс е с повече пясък и отзад е с повече кухини.За сметка на това обаче е по влагоустойчив според мен и по малко цапа , не наклепва и резеца на ножа.За екстрата на фибрите в пожароустойчивия няма да говорим изобщо.
Напълно съм съгласен-норгипс има доста шупли и е доста по-лек от кнауф. 12.5мм норгипс тежи колкото 9.5мм кнауф. Впечатления от преди 2 години.
kaio666 - помощник
Аз лично съм за RIGIPS мое мнение
  • 1
  • 2

Тема "knauf или Norgips" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: