здравейте,майстори! аз съм пълен новобранец в гипсокартона.направих си таван на две нива само от четене на вашите обяснения тук за което да ви кажа съм много благодарен ,че има хора които споделят мнения и опит тук.сега проблемът ми е с какво да фугирам фугата между гипскартона и стената?със сатен или в фугопълнител?или трябва нещо еластично като силикон да положа за да усвоява улягания и тем подобни?
torbalan - Дървен философ
аз го напълних с лепилото, с което се лепи картона за стената...
като внимавам да не цапам наоколо...

на следващия ден, като дръпне - минавам повторно с фугопълнител или каквото там се казва...

като стегне и то - зашкурвам го :)

получи се добре при мен :)
valmet - специалист
Не е важно с какво ще ги напълниш фугите(изключвам силикона).Напълни ги с какъвто материал имаш-лепило за картон,Фюген,сатен.По-важното е да сложиш след изсъхването на материала ъглова хартиена лента за да не се получи напукване след време.Акрилен силикон не помага и не замества лентата.
http://www.baumarket.bg/department/dryw ... ntfillers/
благодаря много!като запълня фугата и поставя хартиената лента върху нея пак шпакловам нали?
забравих да попитам хартиената лента как я поставяш? предполагам на току що поставен гипс и явно притискаш с щапотала или нещо такова за да не се наруши гладкоста
valmet - специалист
В началото ще се поозориш,но ще свикнеш.Рядък Фюгенфюлер се нанася по дължина на ъгъла,поставя се лентата и внимателно се обира,но така че да остава и материал отдолу.Като изтеглиш със шпаклата,нанасяш и отгоре.След изсъхване се повтаря със финиш.Ако прекъсваш лентата,задължително застъпвай двата края.
Ако шлайфаш със шкурка след това,а ще боядисваш с фин и капризен латекс,внимавай да не протъркваш лентата.
А,и да не забравя-при полагането на лентата използвай широка шпакла на която ръбовете не са износени за да се оформи добре ъгъла.
благодаря много!надявам се да се справя.а бе ще се справя няма непостижими неща-само много изхабени материали :wink:

Тема "фугиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: