TOP MAISTORA - специалист
Здравейте колеги имам проблем със картона който се е отлепил във долния край и се чудя как да го захвана вече е шпаклован и боядисан
bisplus - специалист
Със почукване установяваш каде са топките, после дюбелираш през тях, правиш корекция с гипс и боя върху дюбела. Това е ако има топки...ако няма нещата стоят по друг начин.
Мисля че на места във долният край са изпадали топките със какви дюбели да го захвана така че да се скрие главата на дюбела
valmet - специалист
Хубаво дюбелиране,но след като решиш да дюбелираш,разпробивай дупките само с въртеливо движение на машината,без удар.Иначе рискуваш да стане мазало.Няма гаранция,че след време само с дюбелиране няма да се получи някоя пукнатина във фугите.
Може да дюбелираш с пирон дюбели с неоходимата дължина.
bisplus - специалист
TOP MAISTORA написа:
със какви дюбели да го захвана така че да се скрие главата на дюбела
Колегата по-горе ти е казал. А ти защо мислиш, че е се отлепил картона?
housedoktor - майстор
Има един начин ако не е разлепен много.Щом е отдолу -в зоната на перваза пробиваш няколко дупки и щприцваш лепило през тях.После притискаш докато слепи.И ако не се получи -дюбелиране
bobyl - специалист
Една изпробвана хитринка при такива случаи :
1. Пробиваш отвор 8мм. в гипсокартона на мястото , на което трябва да се укрепи .
2. През отвора пръскваш вода с пулвелизатор(напр. от препарат за почистване на прозорци) .
3. Пак през отвора , вкарваш полиуретанова пяна , като е добре да по-слабо експандираща(да не раздува много) , напр. SOUDAL .
4. Ако е необходимо обработваш отвора за да не се вижда .
Честито! =D>
Отлепи се от многократни удари от децата които си играят
marian1 - майстор
+1 за начина на bobyl и аз съм "помагал" така

Тема "Отлепен картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: