• 1
  • 2
Здравейте, искам да сложа гипсокартон на тавана на помещението от снимките. И понеже не разполагам с много височина и не ми се иска да правя конструкция, въпросът ми е - дали е удачно да използвам ребрата на покрива и за тях да хващам картона с рапиди? И друг въпрос - има ли начин да пусна някакви профили успоредно на ребрата, така че да не хващам картона в дърво, а в профила?

Прикачен файл

IMG0037A.jpg

Прикачен файл

IMG0036A.jpg
ebahti - майстор
Kovи направо на дървенията (хамериканците така правят) добре е да сложиш вата м/у гредите- ако искаш да топлоизолираш де
В момента слагам ватата. И на мен ми се иска да кова върху дървото, но да не се получи някакво улягане след време (покривът е правен това лято) и да се напука картона?
ebahti - майстор
Ми ти и конструкция да направиш нали пак на дръвото шъ я фанеш.........кат се усука дървото с него ходи и конструкцията.Ако можеш-сложи ватата,накови картоня........ама не шпаколвай сега ,а изчакай до лятото когато изсъхнат гредите и си дойдат на мястото.Ако е нов покрив 100% ще има усукване и напукване на фуги
torbalan - Дървен философ
аз бих направил конструкция, за да натъпча повече вата...

ако се напука - нищо не пречи след време ремонт да се направи ;)
не е толкоз страшно :)

пък може и да не се напука :)
housedoktor - майстор
Правил съм го и по двата начина-давай смело .Ако монтираш върху дървените ребра ,то използвай винтове гк.за дърво с широката стъпка .Ако се спреш на варианта с паралелни профили -монтирай напречни гредички към ребрата и на тях постави окачвачите,за да ти са по стабилни
аз в момента го правя...
окачвачите ги хващам директно за гредите, там където позволява, където са далеч гредите - импровизирам с парчета от профилите...

вата слагам около 25 - 30 см.
Мерси много за съветите. И понеже за пръв път ще се занимавам с това сам, можете ли да ми дадете някакви идеи как да скрия тази напречна греда, освен варианта да я облека по нейната форма.
ако позволява височината - пусни тавана под нея...
хем ще имаш място за повечко вата :)

не подценявай изолацията :)

ако става много ниско - може да я облечеш, а може да я изшкуриш и да си я лакираш с някакъв матов лак...
Ще се насоча към лака. Имам и друг въпрос. Как се прави обръщането на прозорците с гипсокартон, когато е на конструкция с вата? И още един въпрос - вече закрепих картона на тавана по ребрата. Утре ще започвам конструкцията на външните стени, въпросът ми е по какъв начин трябва да хвана горния UD профил в картона, при положение, че ъгълът ми не е 90 градуса.
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон на таванска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: