• 1
  • 2
jonathan - помощник
Привет!
Възнамерявам да се пробвам да си направя тавана на банята. Изчетох доста полезни неща от форума и благодаря на хората, които споделят опит и помагат за една добра дума и усмивка.
Така и не можах да разбера едно нещо...
От къде в София да си напазарувам гипсокартон и профили изгодно?
Някъде около кв.Стрелбище и кв.Гоце Делчев? Уницем вариант ли е?
Някаква борса около Хладилника имало ама незнам къде е.
Баумаркет.бг става ли?
Поздрави,
Иван
Stambolov - специалист
Колега докато научиш къде е наи ефтино ,цената на горивата ще скочи и пак ще си вътре.....Така че отиваш на две места максимум и избираш къде е по евтино и купуваи ,без да се замисляш ........ :!:
marnik - специалист
Аз повечето неща за този ремонт съм си купувал от Уницем на Симеоновско и Околовръстното, вкл. ГК и профили. Сега ще ми трябват по 45м2 фибран и гипсфазер и проучването ми показа, че в АНГРО на бул. Сливница са най-тънки цените та мисля от там да пазаря. Успех!
jonathan - помощник
Профили си взех от Budmax.
ГК- да направя конструкцията пък ще видим.

За мах. 20м2 има ли смисъл да взимам 1000 рапидки (кутия)?
Huhavela - специалист
marnik написа:
Аз повечето неща за този ремонт съм си купувал от Уницем на Симеоновско и Околовръстното, вкл. ГК и профили. Сега ще ми трябват по 45м2 фибран и гипсфазер и проучването ми показа, че в АНГРО на бул. Сливница са най-тънки цените та мисля от там да пазаря. Успех!
Вярно е, в "Ангро" за момента са най-евтини.
marnik - специалист
За мах. 20м2 има ли смисъл да взимам 1000 рапидки (кутия)?
Няма смисъл. И на мен ми предложиха цяла кутия в Уницем, но казах СТОП и се оказа, че имат разфасовки по 100 бр.
jonathan - помощник
Ще пиша тук да не отварям нова тема.
Изпитвам големи затруднения като хващам окачвачите за ЦД и ЦД за УД! Взех самонарезни копчета и такива за гипсокартон черни. В повечето случаи трудно пробивам първия профил а втория направо се огъва и изобщо не пробива. Даже с черните е по-добре. Профилите са си нормални (не съм запознат точно колко е стандарта).
Винтовете ли са калпави или има някой трик?
cybersas - специалист
jonathan написа:
Ще пиша тук да не отварям нова тема.
Изпитвам големи затруднения като хващам окачвачите за ЦД и ЦД за УД! Взех самонарезни копчета и такива за гипсокартон черни. В повечето случаи трудно пробивам първия профил а втория направо се огъва и изобщо не пробива. Даже с черните е по-добре. Профилите са си нормални (не съм запознат точно колко е стандарта).
Винтовете ли са калпави или има някой трик?
Ами дръж двата профила с ръчичка - другата - не тая с винтоверта, за да може да пробие - иначе буташ с винта задния профил просто. Слепени да са двата - капиш?
jonathan - помощник
:)
не само държа ами направо вися на профила
ако не сложа пръст-два точно до предполагаемото място на изхода на винта все огъва
така го правя и то на два пъти (второто завиване някак става)
ще видим кога ще завинтя и пръстче ;)
EDI - майстор
Защо не ползваш клещи, има едни със застопоряване, ама не им знам името, "чирак" май се викаха, ако не се лъжа.Хващаш двата профила и ги пристягаш.
  • 1
  • 2

Тема "материали от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: