• 1
  • 2
kristi77 - напреднал
Имам голям проблем.Купих си апартамент ново строителство и запо4наха разправиите.Стените са с гипскартон и да ви кага 4естна са много зле.Интересува ме след като се постави гипскартона какви са процедурите по обработка до достигане етапа на боядисване?В форума има разни писаници но да си призная 4естно нищо не разбрах.Много щ е се радвам ако ми помогнете.Предварително ви благодаря.
Тани - модератор
Какво имаш предвид под ЗЛЕ?
kristi77 - напреднал
Ами какво.Първо тези пичове дето са слагали гипскартона така са го сложили че ако фугата е 5-8 см те са я направили 25-30 и е вече напукана.Второ около касата на вратата нямам думи криво та криво.Бих искал да знам какво трябва да направя за да оправя тази бъркотия и сам решил сам да се пробвам та за това питам какво трябва да направя.Интересува ме как да изправя стените по самите фуги и с какви материали трябва да работя.Шпъкловка и там някакви ленти има.
Вече може би ставам досаденно искам да попитам и още нещо.Става въпрос за една стая която е 6.52дълга и 304 широка и 2.58 висока .Та въпроса ми екак мода да я преградя и с какво .Идеята ми е да се направи стена на 2.10 височина и от там нагоре да слога витрина от алуминиев профил и някакво матово стъкло да влиза светлина защото едната стая остава тъмна.Благодаря ви предварително.
bisplus - специалист
Здравей, kristi77! :) Сега ще се опитам да ти отговоря на въпроса. Първо има два варианта, единият е с гипскартон а другият е да се иззиди с итонг(например с дебелина 7см) като самите блокчета се поставят вертикално и така се получава една тънка но според мен много по здрава стеничка от гипскартона, тъй като ще има само две опорни точки(на стената и на пода), та поради тази причина ти препоръчвам втория вариант. След това е ясно, взимат ти размерите за "дограмата" и повярвай ми...след поставянето се получава се доста здрава "конструкция"!

и тъй като със сигурност се стремиш да пестиш пространство ще те посъветвам на тази стая да си поставиш плъзгаща врата!!! Успех и дано да съм помогнал с нещо!
velsi - Почетен майстор
Имаш ли представа дали картона, който си заварил е лепен или е слаган на конструкция?
Преградната стена можеш да направиш също от гипскартон (с конструкция) или да иззидаш с блокчета Итонг. Което ти е по-лесно. Аз бих предпочел гипскартона. Има известни предимства: можеш да сложиш вата за изолация нищо, че стената е вътрешна. Можеш да прекараш всички кабели и евентуално тръби в кухината между картона. Можеш да хванеш стабилно профилите в тавана и да получиш здрава стена, което с итонга е по-трудно осъществимо. Освен това получаваш гладка и равна повърхност (шпакловаш само фугите). При итонга е доста по-трудно да направиш идеална шпакловка.
bisplus - специалист
Прав си velsi, че око се хване за тавана гипс картона става също много здраво но аз останах с впечатление, че се цели в горния край на стената да има отвор през който се предполага, че трябва да влиза максимално много светлина, та за това предложих варианта с итонга!
Тани - модератор
Никой не е казал , че не може да има 5-10 см около дограмата и над нея , като според мен ако дограмата е плътно до тавана ще е грозно!
bisplus - специалист
Извинявай, но при положение, че говорим за някакви 50см, мисля, че 10см отгоре плюс по 5 см дограма от двете страни ще остане 30см просвет, който според мен ще е абсолютно недастатъчен за осветяване на една стая!! Пак се извинявам на всички но мисля, че ако се сложи гипскартон все пак ще се получат някакви колонки и това ще изисква дограмата да се направи поне на две части, а това означава повече прафили и съответно по малко светлина, а май се целеше обратното!!
kristi77 - напреднал
Благодаря много за съветите които давате и аз имам чувството че няма да влиза мно светлина но нямам друг вариант така че чте действам но и аз за сега не знам как.По принцип с гипскартон ми се струва че ще стане по лесно и мисля да го направя по този начин и сам решил аз самия да го направя и да не се доверявам на разни \"измислени майсторчета\".Така че ако някои може да ми даде някаква информация с какви материали се рабои ще съм му благодарен много.Какви профили и къде паставят каква трябва да е ватата и гипскатрона и за шпъкловката како трябва.Благодаря ви много за помоща до тук надявам се да ми помагате и за в бъдеще.
kristi77 - напреднал
Забравих да ви питам нещо.Може ли по принцип да се направят малки дупки на самия гипскатрон и да се запълнят с пяна за да се залепи за стената защото при мен на места тук таме се отлепил.Между гипскартона и стената няма нищо.
  • 1
  • 2

Тема "ново строителство" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: