• 1
  • 2
mishoboss - специалист
Здравейте. Въпросът е вече малко пред свършен факт, защото таваните вече ги направих така както ми беше казано от един "майстор". Сега обаче като се поразрових, видях, че нещата съвсем не са правилни и съм ги правил както се прави стена... Нямам напречни UD-та и картоните съм ги слагал надлъжно на UD-тата. Също така съм ги и ковал за страничните CD-та. Прилагам малко снимки и моля за мнение, кое колко е грешно и налага ли се махане на ГК-на и преправяне?
Прикачен файл:
IMG_7338.JPG
Конструкция в коридор с широчина 150 см. CD-та по периферия и UD-та през 50 см. По един окачвач тип кука на всяко UD.
Прикачен файл:
IMG_7337.JPG
Конструкция в коридор с широчина 110 см. CD-та по периферия и UD-та през 50 см. По един окачвач тип кука на всяко UD.
Прикачен файл:
IMG_7164.JPG
Конструкция в кухня с размери ширина 230 см. и дължина 440 см. CD-та по периферия и UD-та през 50 см. По два окачвача тип кука на всяко UD.
Прикачен файл:
IMG_7350.JPG
Стъклена вата навсякъде.
Прикачен файл:
IMG_7341.JPG
Гипсокартони в кухнята. Слагах ги надлъжно на UD-тата.
jekasus - майстор
Не приемай поста ми за подигравка :)

Прикачен файл

IMG_7337.JPG
IMG_7337.JPG (19.04 KиБ) Видяна 5125 пъти
mishoboss - специалист
Да, съжалявам за което. Не го приемам за подигравка, напротив. За първи път хващам да правя подобно нещо и със сигурност имам доста пропуски. Въпросът е да ги хвана докато не е станало късно. На този етап ако ми кажете "свалай и прави на ново" ще го направя, но след 2 месеца като сложа боята... вече ще е малко късно... и златно.
Чаро - Акълия
Не разбрах как си сложил картона...

Конструкцията изглежда добре.

п.п. май схванах.
Ако нямаш (така изглежда) наставка с нефабрична фуга няма да има ядове. Принципно не се прави така . Конструкцията е ОК, но картона се реди напреко на ЦД профилите- фабричните фуги не лежат в/у ЦД профилите.
Тани - модератор
При вече свършен факт няма смисъл да преправяш нищо. Доста професионалисти работят така , че и по-зле! Ако ще правиш още конструкции обаче си ги реди през 50см! Дали ще е двойна скара - както ти е по-лесно на тебе , това не е чак от толкова голямо значение за здравината при малки тавани! За да си спестиш главоболията с предстоящи пукнатини шпакловай с хартиена лента!
mishoboss - специалист
Чаро написа:
Не разбрах как си сложил картона...

Конструкцията изглежда добре.

п.п. май схванах.
Ако нямаш (така изглежда) наставка с нефабрична фуга няма да има ядове. Принципно не се прави така . Конструкцията е ОК, но картона се реди напреко на ЦД профилите- фабричните фуги не лежат в/у ЦД профилите.
Ами в кухнята имам снадка и я направих по доста непрофесионален начин - снадка с парче CD, което е хванато в двата картона, но не и за конструкцията.
Прикачен файл:
IMG_7342.JPG
Тук може да видите къде свършва картона и предстои снадката.

Тани написа:
При вече свършен факт няма смисъл да преправяш нищо. Доста професионалисти работят така , че и по-зле! Ако ще правиш още конструкции обаче си ги реди през 50см! Дали ще е двойна скара - както ти е по-лесно на тебе , това не е чак от толкова голямо значение за здравината при малки тавани! За да си спестиш главоболията с предстоящи пукнатини шпакловай с хартиена лента!
В момента конструкцията не е стабилна. Мога да я побутна отдолу и тя се помества леко нагоре. Предполагам това е заради окачвачите тип куки, които ползвах, но нямаше директни окачвачи по-дълги от 12 см. Тези окачвачи читави ли са? На мен ми изглеждат много афиф работа, но ме убедиха, че с тях нямало проблеми и да се слагат на около 80 см. един от друг. Притеснявам се да не провисне или да не напука. Идеята е това нещо да ми виси на главата следващите 20-ина години. :(
Тани - модератор
Това е нормално за теловете. Все пак усилието е надолу и ако нарочно не го натискаш нагоре всичко ще е ОК! Представи си какво е да виси таван 10х10 метра на телове по 150 см!!!
Чаро - Акълия
Писал си ЦД през 50см, на снимката ми се струва през 60 :?
Добре си направил с "паразитките".
Първият ти опит с ГК е малко странен- сложил си предстенна обшивка на тавана :lol:
Няма да имаш проблеми различни от тези при стандартната конструкция . И все пак другият път прочети и първо питай

И е хубаво да разминаваш картоните. Когато имаш наставки по къста страна, не е добре да са една до друга. Няма да ме разбереш, но поне опитах :-D
mishoboss - специалист
Чаро написа:
Писал си ЦД през 50см, на снимката ми се струва през 60 :?
така е, през 60 са... моя грешка
Чаро написа:
Добре си направил с "паразитките".
демек парчетата, които съм снадил с CD?
Чаро написа:
Първият ти опит с ГК е малко странен- сложил си предстенна обшивка на тавана :lol:
усетих се... но така бях посъветван от "майстор"!
Чаро написа:
Няма да имаш проблеми различни от тези при стандартната конструкция . И все пак другият път прочети и първо питай
- а как мога да предотвратя проблемите, които ме очакват. Не искам провисване и напукани тавани.
Чаро написа:
И е хубаво да разминаваш картоните. Когато имаш наставки по къста страна, не е добре да са една до друга. Няма да ме разбереш, но поне опитах :-D
Разбрах те - парче, цял картон, а до него съответно цял картон, парче.

Съвсем сериозно мисля да преправя кухнята докато още мога да го направя сравнително лесно. За коридорите искрено се надявам да нямам проблеми, защото са със сравнително малки ширичи - 1.5 метра и 1.1 метра.
mishoboss - специалист
И само за инфо, това е конструкцията на "куфара", който се намира по целия периметър на хола. Тя е непоклатима, но все пак искам да чуя някакво мнение и за нея. Благодаря :)
Прикачен файл:
IMG_7162.JPG
Прикачен файл:
IMG_7161.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за конструкция на ГК тавани." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: