• 1
  • 2
sugar_shmatka - помощник
Здравейте, в момента имаме идея да си направим легло от гипсокартон,
леглото ще започва от височина 1,50 , намерих в списанието на Икея легло, което искаме да си направим, но не можем да разберем констукцията какво точно ще представлява а и дали ще е издръжлива
прикачвам снимката , ако някои има идея и може да помогне, ще съм благодарна :)
Изображение
в горния десен ъгъл със стълбата :)
Тани - модератор
Аз не бих направил дори само таван по този начин без да се качва никой отгоре , ако идеята ви е да ползвате само профили за гипскартон за конструкцията.Идеята може да се осъществи със стоманена или стоманобетонна конструкция , която да се облече с гипскартон. Може и от дърво , но дебелината ще е доста по-голяма от тази на снимката.
sugar_shmatka - помощник
ние също мислим да има крака , които да облечем с гипсокартон, май така ще стане по здраво
това на снимката наистина не изглежда много реално и надеждно
мерси за отговора :wink:
Тани - модератор
Напълно реално и надеждно е, стига да има метална конструкция вътре!
torbalan - Дървен философ
легло от гипсокартон???????

аз мисля, че с жена ми сме от най-кротките, кога правим секс.....
ама въпреки всичко, мисле че бихме разбили такова легло за неколко месеца... а може би и по-бързо, ако има кой да гледа децата ;)

за легла си има друг матрял ;)
Pooh - майстор
Може и същото, като на снимката да се направи, но няма да е "Легло от гипсокартон", а легло облицовано с гипсокартон.
Тани - модератор
Забравих да спомена , че е възможно да се облицова с гипскартон само от долната и челната страна!!!
stenmark - специалист
Ами ако конструкцията от УА профил да не да падне?Правили сме сводове от ЦВ и колегата който е около 75кг ходи спокойно отгоре.Така че ако е направена конструкция както трябва няма проблем с УА си бетон.Монтирай го на ребро и да видим кой ще го огъне!
Pooh - майстор
stenmark, хайде без шегички. Ако ставаше въпрос за нещо стъпило на земята ... може и да има вариант - двойна-тройна обшивка, усилена конструкция - все щяхме да го измислим. Тук обаче се говори за нещо висящо и поемащо освен статични и динамични натоварвания. Я пак си помисли как би трябвало да изглежда конструкцията на подобно нещо?
stenmark - специалист
Pooh Бих искал да те попитам само едно: Правил ли си нещо подобно или предполагаш за да казваш подобно мнение?
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за легло от гипсокартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: