alonso - напреднал
Здравейте, спасихме една душичка, бутната преди няколко дена от някаква неориентирана мърша, която дори не си направи труда да погледне какво е ударила. Кутрето се възтаноява бързо, та решихме да го отгледаме на село. Мислим да му направим една колибка от гиспокартон. Колибката ще е под навес, така че дори няма нужда да е влагоустойчив материала. Лошото е, че досега не съм правил нищо от гиспокартон и ще ми трябват вашите иде как да я реализираме. Имам доста вата останала от ремонта, така че можем да напъхаме и вата между профилите :)

Ще се радвам на идеи, какви профили трябват и т.н. Нещо скицирано ще е най-удачно.
Благодаря предварително.
zemo - напреднал
баце по добре недей ,немаш ли дървен материал?
alonso - напреднал
Нямам и си мисля, че с гипсокартон ще ми излезе доста по-евтино, че остана материал от окачените тавани.

Какви са ти опасенията, ако е от ГК?
ZMeyGorianin - майстор
Ще го схруска като вафла :)
alonso - напреднал
Хихихи... ми освен да ползвам листове от друг материал. Предложения? OSB?
torbalan - Дървен философ
кофражни дъски или нещо по-здраво... за материал
всичко друго ще бъде сдъвкано сравнително бързо :)

също така вариант за кучешка къща е и стара бъчва :)
тук в няколко съседски двора има такива къщички - с малко старание може да стане дори приятна за гледане :)
BanoTheWolf - специалист
Старичка е темата, но искам да я използвам като отговор и просто да покажа нашата къща на кучето :)
Къщурката е направена от упоменатите по-горе кофражни шперплатови платна, както и други дървени материали. Държа да отбележа, че има изолация по средата т.е. шперплатова плоскост, стиропор и пак шперплатова плоскост. Покривчето е от воалит с посипка (кован), входа е с ламаринен обков и така - абе яко :-D Вътре му постлах с два пласта балатум, а сега зимата и одеяло му сложих, ма нещо много го дърпа :-D

Прикачен файл

ALIM2451.JPG

Прикачен файл

ALIM2453.JPG

Прикачен файл

ALIM2454.JPG
inspo - майстор
BanoTheWolf , добре е станала къщурката.
Даже си се престарал. На този вълк който имаш не му е нужна такава топлоизолация.
Тях ги кефи да спят повече на снега отколкото в къщурката.

Ето какво направих аз от шкафче за дрехи с малко доработка.

П.П. Ако не е ясно от снимката къщичката е грундирана и облепена с битумна изолация.

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (99.71 KиБ) Видяна 7738 пъти
iavor - специалист
Ето и колибката на моя приятел #-o

Прикачен файл

IMGP0003.JPG
iavor - специалист
inspo написа:
BanoTheWolf , добре е станала къщурката.
Даже си се престарал. На този вълк който имаш не му е нужна такава топлоизолация.
Тях ги кефи да спят повече на снега отколкото в къщурката.

Ето какво направих аз от шкафче за дрехи с малко доработка.

П.П. Ако не е ясно от снимката къщичката е грундирана и облепена с битумна изолация.

=D> Явно си е заслужил грижите !!!

Тема "Къщичка за куче от гиспокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: