entusiast - специалист
Чудно ми е малко - тези грундове, с които се обработва гипсокартона пред боядисване, не го ли запечатват и съответно така запечатват стената да диша? Латексите са водят "дишащи" бои, тапетите и лепилата за тях - също, а под тях като се сложи нещо, което трябва да намали хигроскопичността на стената и да изравни порьозността й, единственото което си представям, че се счува е че се запечатва стената...
Сигурно бъркам де. Може да има и запечатващи грундове, а и такива на водна основа, като латекса (както се грундира стена с първа ръка разреден латекс). В такъв случай, какъв грунд да взема (за под латекс), че да не объркам нещо, да си запечатам стените с някой буклукчив или специализиран грунд и да се прецакам :?
toni_g79 - специалист
Що не ползваш търсачка преди питане viewtopic.php?f=25&t=35062
Spokoiniq - майстор
Да не отварям тема, интересува ме грундиране на розов картон(ако има някаква специфика в слоя хартия), като основа за тапет.Не съм се навил 100% на идеята за тапет, но е твърде вероятно да го реша така.Притесненията ми са за момента, в който тапета трябва да бъде свален за смяна.Ясно ми е, че цялостна шпакловка ще ми реши страха от откъсване на горния слой, но по ред причини ми се ще да избегна процеса.
entusiast - специалист
toni_g79 написа:
Що не ползваш търсачка преди питане viewtopic.php?f=25&t=35062
Ами и без търсачката прочетох информацията от линка, който си ми дал, но не получих информацията, която търсех. Освен, че (може би) ми трябва праймер, обаче на български праймер е "грунд", а между грундове със сигурност има такива, през които нито вода, нито пара, нито нищо не може да премине.
masterval - майстор
Spokoiniq написа:
Да не отварям тема, интересува ме грундиране на розов картон(ако има някаква специфика в слоя хартия), като основа за тапет.Не съм се навил 100% на идеята за тапет, но е твърде вероятно да го реша така.Притесненията ми са за момента, в който тапета трябва да бъде свален за смяна.Ясно ми е, че цялостна шпакловка ще ми реши страха от откъсване на горния слой, но по ред причини ми се ще да избегна процеса.
Когато се свалят тапети, те се отлепят, а не се дерат на сухо.
Едно време стените се грундираха пак с лепило, но по-рядко.
Нищо не пречи да се грундира с добре разреден грунд. Ама наистина разреден. Че много хора го бъркат с бозата и мислят, че колкото по е гъст, толкова е по-добре.

Тема "Въпросче за грундовете за гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: