nikogargov - специалист
Здравейте колеги, предстои ми монтаж на пожароустойчив ГК, помещението е малко и идеята е да се използа за нещо като пещ за исъхване на боядисани елементи, температурата която ще се достига вътре е около 90 градуса. Понеже не мога да намеря по складовете в Пловдив подходящата шпакловачна смес мисля да си го шпакловам стандартно както аз си го правя, идеята е дали ще издържи материала. Шпакловката за фугите аз си я бъркам три към едно лепило и сатен, и става уникално и на ниска себестойност :)
ivanovrg - специалист
по принцип всички материали от този род са пожар-устойчиви
като тяхната устойчивост си има измерение
за колко време ще се запалят
розовия гипс-картон се води пожар-устойчив,понеже е най трудно запалим
целта му е да задържи положението по дълго докато дойде пожарната
гипс-фазера мисля е по-пожар-устойчив
има доста други материали от този род,но не съм ги срещал в България
вместо да го шпакловаш,защо не го наредиш с каменна вата с фолио и внимателно да облепиш фугите със същото фолио-има го под формата на тиксо
така ще ти запазва температурата по дълго
nikogargov - специалист
Според ман няма как да се размине без картон понеже /моя грешка, че не съм пояснил/ става въпрос за таван които ще се свали с 1.5м.
VLADO66 - майстор
Ще имаш делта t от порядъка на 70градуса,при при разликата в разширенията по-добре не пълни фугите,че вечно ще си ги метеш от пода.
nikogargov - специалист
А какво ли ще се получи ако напълна фугите със силикон :?
VLADO66 - майстор
Това производствено помещение или е жилищно?Има термоустойчив силикон,за боите нямам мнение.
nikogargov - специалист
Производствено помещение е ... това ми беше и моята идея за термоустойчивия селикон
stivemaster - майстор
Аз съм за това което те посъветваха за ватата и каширащо термоустойчиво фолио по фугите.
nikogargov - специалист
Утре го монтирам и другата седмица ще се изпробва и ще кажа резултатите оставам на термоустоичив силикон

Тема "Пожароустойчивия гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: