• 1
  • 2
Fender - специалист
Здравейте, извинявам се предварително, че пиша в този форум без да разбирам от строителство и може да ядосам някого по този повод.
Искам малко помощ от вас, искам да си направя просто един равен таван от гипсокартон, за да задържам топлината в стаята зимата. Причината поради която не викам майстор е чисто финансова, мисля че мога да се справя сам стига някой да ми ъдари едно рамо със съвети. Прилагам схема на тавана, с червеното съм очертал листовете картон, а черното са UD и CD профилите. Въпросите са ми добре ли е ако разположа нещата по този начин както съм ги начертал, другото питане ми е през какво разтояние да сложа държачите, и другото е да постава перпендикулярно на CD профилите други такива, за по-здрава конструкция и дали ще бъде достатъчно здраво закрепена да не падне. Материалите които съм написал дали ще да достатъчни и колко окачвача трябва да купя? Предварително ви благодаря.

Доверете се на препоръчани професионалисти за изграждане на окачени тавани

Вижте доказани майстори и фирми за сухо строителство

Прикачен файл

staq1.JPG
Това е схемичката на таванчето, това с бялото е използваемата част, а това с черното са мястото където вървят комините
staq1.JPG (29.15 KиБ) Видяна 24308 пъти

Прикачен файл

okach37.jpg
как се прави тази сглобка
okach37.jpg (30.66 KиБ) Видяна 24308 пъти
jekasus - майстор
Хубаво че питаш предварително. Прочети тази тема, тук е казано всичко - viewtopic.php?f=48&t=37850
ivanovrg - специалист
супер грешно
картона се реди перпендикулярно на CD-профилите
CD-профилите се нареждат на разстояние 40-50 см
по моите сметки 6листа ГК ще ти стигнат
също така си направи двойна скара-прави се по лесно
jekasus - майстор
По втория въпрос - не съм ползвал, но май е това -КРЪСТАТА ВРЪЗКА ЗА ЕДНО НИВОИзображение
Чисто по-български се замества с късо парче UD
Fender - специалист
и аз си мислех да я заместя с UD профил, но как редно и по-здраво.
Благодаря за съветите на листовете, наистина се редят перпендикулярно, но да попитам за скарата, двойната ми се вижда по-трудна за изпълнение затова се насочих към единичната или се бъркам? Ако препоръчвате двойна такава ще я права. През какво разтояние да слагам държачите, а и 10см. ако я пусна от тавана добре ли са като се има в предвид, че ще има вата? Иначе ще сложа профилите през 40см.

PS още веднъж изчетох темата, нещата ми се поизясниха, само държачите колко и през колко да сложа? Ще нарисувам утре вечер друга схема да видим, правилна ли ще е. Мвжду другото има ли CD профили по 4м?
Последна промяна от Fender на чет май 31, 2012 11:27 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Двойната скара е по-лесна за нивелиране на тавана.
kam34 - специалист
jekasus написа:
Двойната скара е по-лесна за нивелиране на тавана.

Лесно е когато го правиш всеки ден.
Първия ми таван го нивелирах и преправях три дена :shock: :lol: Втората и третата стая по един ден. :)
jekasus - майстор
При единичната при по-големия брой директни окачвачи, щеше цяла седмица да си оправяш тавана.
А и при мен не е всеки ден, просто не го смятам за нещо сложно.
kam34 - специалист
Това упражнение на едно ниво не съм го правил. Четейки в форума сметнах направо да редя на две нива.

Да ви се оплача от профилите на Нитера, много тънки и меки и много лесно се откачат връзките към второто ниво.
Fender - специалист
Благодаря за съветите. Тези схеми сега отговарят ли на правилата, ако отговарят да започвам :)
Кажете ми само къде се слагат директните окачвачи, колко ще ми трябват и през какво разтояние?

Ето схемите:

Прикачен файл

staq2.JPG
staq2.JPG (47.01 KиБ) Видяна 24150 пъти

Прикачен файл

materiali.JPG
materiali.JPG (22.53 KиБ) Видяна 24150 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Равен таван от гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: