lusynik - специалист
Здравейте,
страшен форум сте напрвили.Много научих от него и се надявам да науча още.
Имам няколко въпроса,извинявам се предварително ако подразня някого,но просто не ми се изясниха някой нещица:
1.Дюбелите за UD-тата за тавана и пода/и двете бетон/са анкерни,ако съм прав?Но какъв размер?
2.Дюбелите за CD-тата какви са:размер/стената е тухла четворка/?
3.Директния окачвач с колко дюбела се захваща за тавана който е бетон 1 или 2?
4.Винтовете за гипскартона какви са:размер?А тези за UD-тата и CD-тата?
5.Може ли някой да постне снимки от обръщане на прозорци?
6.Дайте идеи за винтоверт не професионален :? .
И най на края,но не и по значение,много ви моля,дайте ориентировачни цени за тези неща/винтове различни размери,дюбели,профили,гипскартон и пр./защото ми се струва,че търговеца в нашия град много си позволява :evil: .За сравнение CD-1.95 лв./м???????множко ми се вижда.

Благодарение на форума съм решен тази пролет да се пробвам в детската и ако се получи....целия апартамент.Смятам да използвам ГК 12.5мм за тавана и стените,вата за таван и външни стени-100 мм,а за вътрешните 80мм.Естествено ще има и снимки на по късен етап.
Предварително ви благодаря за одговорите и саветите :roll:
leonardo_vd - модератор
Добре дошъл във форума. На почти всичките ти въпроси е отговорено вече във форума. Относно цената на ЦД-то ........ за мен е много, но все пак ползвам доста отстъпки и не мога да знам за обикновенния клиент каква е цената.

Винтоверт на ток непрофесионален има само на марките МЕНТЕ или по-незнайните такива, на големите производители мисля че такова любителско нещо няма. Става с обикновенна бормашина и накраиник с ограничител.
KILL_FUCK_DIE_ - помощник
Бош имат непрофесионална серия машини ,на значително по-ниски цени от професионалните ,пример акумолаторната ми е 600 лева ,а полу-професионалната е 250...Един съвет ако ще си купуваш машини само заради един ремонт по-добре да викнеш някой да ти го направи или просто да ги вземеш назаем :)
velsi - Почетен майстор
Не е точно така. Един акумулаторен винтоверт на Скил 12В с една батерия е към 70 лева, а все още се намират промоционалните пакети за 109 лв с две батерии. Тази машина си е точно за домашна употреба и ще свърши перфектна работа.

Анкерните дюбели хващат в бетон много яко. Няма нужда да са много големи. Нещо от рода на Ф6 ми се струва напълно нормално.
CD-тата не се хващат в стената, а само в UD-тата.
Директния окачвач се хваща с два дюбела.
Винтовете за гипскартон са специални и ги има във всеки магазин. Питай и ще ти го покажат. Черни са на цвят. За връзка между профилите са с къси с голяма плоска глава. Викат им копчета.
Според мене нормална цена за CD профил е около 1.30 лв/м
KILL_FUCK_DIE_ - помощник
velsi написа:
Не е точно така. Един акумулаторен винтоверт на Скил 12В с една батерия е към 70 лева, а все още се намират промоционалните пакети за 109 лв с две батерии. Тази машина си е точно за домашна употреба и ще свърши перфектна работа.

Анкерните дюбели хващат в бетон много яко. Няма нужда да са много големи. Нещо от рода на Ф6 ми се струва напълно нормално.
CD-тата не се хващат в стената, а само в UD-тата.
Директния окачвач се хваща с два дюбела.
Винтовете за гипскартон са специални и ги има във всеки магазин. Питай и ще ти го покажат. Черни са на цвят. За връзка между профилите са с къси с голяма плоска глава. Викат им копчета.
Според мене нормална цена за CD профил е около 1.30 лв/м
Изхвърлих един скил от 9тия етаж на хотела ,нямам нерви да работя с тая дрелка ,която даже и 2 месеца работа не изкарва (като я ползвах само за закрепване на ватата в картона) Боша макар и полупрофесионален си е направо добра инвестиция ,винаги ще потрябва. Окачвачите ги ловя само с един анкер 6/40 в средата
bisplus - специалист
Здравей KILL_FUCK_DIE_ сигурно ти викат "майсторе защото не ти знаят името! Моля те не обърквай човека...просто е недопустимо окачвачите да се захващат само с един анкер, всъщност е възможно но ако обърнеш внемание тук става въпрос за директен окачвач! А до колкото за въпросния винтоверт(може да се повторя) но ако обърнеш внимание става въпрос за домашна употреба, а не да го блъскаш "два месеца" по хотелите...абсолютно съм сигурен, че със Скил човека ще си свърши перфектно работата, пък и да се надяваме да има повече нерви от теб......нищо лично приятелю но просто се опитах да поясня няколко неща!
Тани - модератор
bisplus написа:
Здравей KILL_FUCK_DIE_ сигурно ти викат "майсторе защото не ти знаят името! Моля те не обърквай човека...просто е недопустимо окачвачите да се захващат само с един анкер, всъщност е възможно но ако обърнеш внемание тук става въпрос за директен окачвач! А до колкото за въпросния винтоверт(може да се повторя) но ако обърнеш внимание става въпрос за домашна употреба, а не да го блъскаш "два месеца" по хотелите...абсолютно съм сигурен, че със Скил човека ще си свърши перфектно работата, пък и да се надяваме да има повече нерви от теб......нищо лично приятелю но просто се опитах да поясня няколко неща!
Кой ти го каза това за окачвачите? Разбира се че е допустима с един анкер! Дори не сум виждал някой да ги захваща с два! Не е допустимо да се захваща за тавана с ПЛАСТМАСОВИ ДЮБЕЛИ ( дюбелпирони) Иначе и в гредоред може да се захване само с един винт , но не с 3.5 а с 5.1 .

Виж за Скил не съм толкова компетентен , но по мнение на продавач в магазин мой приятел , последната година Скил са се издънили нещо с батериите и по негови думи саморазряда бил убийствен- саморазреждали се за 1-2 дни без да се работи с тях - ей така на рафта на магазина! Това обаче е мнение , а не факт , защото не говоря от мое име. Факт може да го направи Unior , като потвърди или отрече това мнение!
lusynik - специалист
Благодаря на всички за съветите и мненията.Със сигурност ще са ми от поуза.
Велси,имах предвид закрепването на директните укачвачи към стената при предстената обшивка.Не съм се изразил правилно,за което се извинявам.
А относно цените ще помоля колеги любители да съдействат,ако искат.Интересуват ме,естествено,цените на дребно,защото съм любител,както се разбра.
Допуснал съм малка грешка,относно ватата на вътрешните стени.Ще бъде 50мм.,а не 80мм. както съм написал.
А колкото до винтоверта,имам малка дрелка с реверс и удар,но ми се струва,че оборотите не могат да се намалят достатъчно.
leonardo_vd - модератор
lusynik написа:
А колкото до винтоверта,имам малка дрелка с реверс и удар,но ми се струва,че оборотите не могат да се намалят достатъчно.
Карай с нея. На оборотите ще свинкеш.
evdoki - специалист
Тани написа:
Кой ти го каза това за окачвачите? Разбира се че е допустима с един анкер! Дори не съм виждал някой да ги захваща с два! Не е допустимо да се захваща за тавана с ПЛАСТМАСОВИ ДЮБЕЛИ ( дюбелпирони)
Наистина не ми е ясно , а наближавам таваните.
С обикновенни дюбели за бетон ли?Или има едни изцяло метални и се активират с чук , като се донабие едната половина
И как си криви директният окачвач?С изпъкналата част в средата-надолу / към пода / , или нагоре /към тавана/

Тема "Винтове и дюбели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: