• 1
  • 2
stancho123 - специалист
Искам да си преградя стълбите към 3етаж и да слога врата.Стената ще е с гипсокартон ,защото е най лесно и не натоварвам конструкцията.
Искам да попитам вътре каква вата се слага?
Как се преплитат профилите?
Отгоре може ли да се шпаклова и да се мине с варо-пясъко-циментова мазилка за да не се различава от другите стени?
И най-важното ,тази вата придизвиква ли някакви алергии и подобни ,защото детето е много алергично и трябва да съм сигурен ,преди време получаваша алергия от някаква вата от врата(затворена и запечатана вътре във врата).Затова искам да ви запитам.
И още нещо ,като се слага кабел да минава през този гипсокартон ,с тази вата ,в гофрирана тръба ли се слага?
Вътре какъв трябва да е кабела ,обикновен мостов или от ония където са за външна употреба?
Тази вата гори ли?
Имам необходимите машини и инструменти и ще си го правя сам.
stancho123 - специалист
И още един въпрос ,трябва ли да слагам още железа около отвора за вратата за да монтирам вратата и как става монтирането ,къде да забия дюбелите ,като е гипскартон?
N.Georgiev - специалист
При тебе работата е сериозна , хал хабер си нямаш , не искам да те отказвам да си направиш сам стената
въпреки че на там отива работата или поне крайния резултат.
Вземи почети малко из форума има доста изписано по темата и ако едно две неща не ти са ясни ОК питай . Но никой няма да тръгне да ти обяснява от нулата кое как и защо .

Вярно е ,че форума е направи сам , но колкото и да ми се иска , аз кола сам не мога да си сглобя , спрях да чета мнението ти когато спомена за още " железа "
И защо ти е да слагаш идеално гладък гипсокартон и да го осираш с варо циментова мазилка ,такава глупост не бях чувал .
torbalan - Дървен философ
Айде чак пък кола няма да сглабя човека...

Гипсокартона е система, която е измислена така, че е достатъчно човек да е грамотен и да знае как се ползва дрелка и винтоверт и може да се справи...

На сайта на Кнауф има описани всички видове и начини за монтиране на гипсокартон... Тук във форума също има много писано по въпроса...

Относно въпроса за ватата - каквато има най-евтина в момента на пазара...

Преградната стена май е най-елементарното нещо...
stancho123 - специалист
N.Georgiev написа:
При тебе работата е сериозна , хал хабер си нямаш , не искам да те отказвам да си направиш сам стената
въпреки че на там отива работата или поне крайния резултат.
Вземи почети малко из форума има доста изписано по темата и ако едно две неща не ти са ясни ОК питай . Но никой няма да тръгне да ти обяснява от нулата кое как и защо .

Вярно е ,че форума е направи сам , но колкото и да ми се иска , аз кола сам не мога да си сглобя , спрях да чета мнението ти когато спомена за още " железа "
И защо ти е да слагаш идеално гладък гипсокартон и да го осираш с варо циментова мазилка ,такава глупост не бях чувал .
Защото другите ми стени са с такава мазилка ,това се пада коридор.
Попрочетох и само искам да питам каква вата се използва и дали предизвиква алергия. :?
Като взема най евтината обикновенно в българия излиза най скапаното.
За тези 2квадрата стена ,20лв ще е разликата грубо казано между най скапаната и най добрата вата ,така да се изразя ,но моля ви кажете ми каква вата да използвам.Защото като отида в стройтелен хипермаркет всеки ми бута каквото предлага хипермаркета и после се чудя какво да правя.
jekasus - майстор
За вратата и "желязото" - CW-профил един в другия или UA-профил.
Има много клипчета в тубата за преградни стени и как се прави отвор за врати. Вратата после се монтира с монтажна пяна, никакви дюбели.
За вредата на ватата не мога да кажа - не съм лекар.
stancho123 - специалист
А коя вата да използвам( най безвредната да я нарека ,сигурно ще взема нещо по скъпо ,защото очаквам да е по пречистено и такива) ,като напиша в интернет излизат страшно много.
Кабела в гофрирана тръба трябва да го слагам нали?
Трябва ли да е някакъв по специален кабел или 2,5мм обикновен мостов.Защото в стройтелния хипермаркет ми наговориха ,че трябвало да е за външна употреба ,защото мостовия трябвало да се вкопае и така да се охлажда и такива неща.
И още един въпрос ,тази вата гори ли?
8180 - майстор
stancho123 написа:
Защото в стройтелния хипермаркет ми наговориха ,че трябвало да е за външна употреба ,защото мостовия трябвало да се вкопае и така да се охлажда и такива неща.
И още един въпрос ,тази вата гори ли?
Това за мостовия е почти ярно, вземи СВТ например, гофре по-желание за бъдещи промени.
Ватата не гори, за елергиите е преувеличено - каквото вземеш. Естествено по време на монтажа - детето настрани.
stancho123 - специалист
Понеже този кабел ще отива към две лампи монтирани на гредите в ляво и дясно по средата на покрива ,кабелите ще са със скобички захванати за гредите ,нали и там да слагам такъв СВТ 2х2,5
И горе долу ,може те ли да ми кажете каква цена ще ми излезе стена от 2,31квадрата като съм извадил вратата от сметките.
Грубо казано ,без шпакловка и другата мазилка ,която искам да слагам ,защото си ги имам.
N.Georgiev - специалист
Не 2по 2.5 това е за контакти . Трябва ти 2 по 1.5 или 3 по 1.5 за две лампи със сериен ключ .
torbalan написа:
Айде чак пък кола няма да сглабя човека...

Гипсокартона е система, която е измислена така, че е достатъчно човек да е грамотен и да знае как се ползва дрелка и винтоверт и може да се справи...

На сайта на Кнауф има описани всички видове и начини за монтиране на гипсокартон... Тук във форума също има много писано по въпроса...

Относно въпроса за ватата - каквато има най-евтина в момента на пазара...

Преградната стена май е най-елементарното нещо...
Супер несериозно изказване .Ако само с гледане на клипчета ставаше ,щях да си взема кучето за общак .Знаеш ли колко такива съм виждал дето само са гледали пък режат картона с ъглошлайф . Една такава стена би станала за 2-3 часа от майстор който знае какво прави за един майсторски надник .
  • 1
  • 2

Тема "Подходяща вата да преградна стена..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: