Наехме майстор да направи баня и тоалетна в ново помещение с гипсокартон и стена от итонг.След залепване на плочките, започнаха да падат.Оказа се,че майстора не е подготвил гипсокартона за лепенето на фаянса.Свалихме всички плочки,картона се скъса на няколко места и остава лепило по него.Искам да попитам възможно ли е използването на гипсокартона повторно?
jekasus - майстор
"Майстора" не бе подготвен за тази работа. :lol:
Премахни излишното лепило, удряш една шпакловка с циментово лепило и мрежа за топлоизолация, и наново плочки :-D
torbalan - Дървен философ
аз бих сложил още един пласт гипсокартон, ако е на конструкция...
силно подозирам, че "майстора" не го е направил на два пласта...

лесно е, не е скъпо, не иска някакви специални инструменти или умения...

обаче сефте чувам плочки да се отлепят от ГК :)
дано и моите не паднат ;)
tysonlkr - специалист
Нищо не казахте за хидроизолация. Това е най важния компонент при гипсокартон в банята. Велпапето като се намокри няма как да държи плочките. И два пласта гипскартон без изолация пак ще падат.
За тухлите итонг също е много важно да се хидроизолират, и те са като гъба и попиват влага :wink:
Майстора който ви е правил банята е направо за :axe:
Pooh - майстор
:?
Как и кой трябва да подготви гипсокартона за лепене на фаянс?
Просто ми е любопитно.

Иначе - както каза Торбалан - втори слой, ако първият не е много зле и те' така.
Плочките са лепени направо върху картона,без грунд и мрежа по фугите
не каза дали е на конструкция картона или е лепен?
и колко пласта картон е сложил "майстора"?
Картона е на конструкция,1 пласт (зелен)

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (82.49 KиБ) Видяна 4896 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (75.37 KиБ) Видяна 4896 пъти
jekasus - майстор
Ако беше промазал плочките с лепило, нямаше да паднат. Така е с по-евтини лепила, бързо пресъхват като ги нанесеш на основата. И корекция към предния ми пост - премахни останалите плочки, шпакловка с мрежа и тези вътрешни лайсни ги прати първи на боклука.
Не разбирам от лепене на плочки, но когато лепя (лепил съм си само у дома и на баща ми в къщата общо има няма 20 кв. метра), аз ги удрям или натискам, така че лепилото да се размаже...

Ако се наложи да отлепя плочка за нещо - тези линии от гребена не се виждат...

Имам чуството, че "майстора" ги е намяткал плочките без да ги натисне, за да залепнат хубаво в лепилото...

В случая май трябва да се махне изцяло картона и да се сложи нов... Този път на два пласта и да се лепи малко по-старателно...
За евтините лепила не съм особено съгласен, защото аз лепя само с най-евтиното, дето има на пазара (в Козлодуй) и нямам никакви оплаквания - лепи си екстра :)

Тема "Възможно ли е да се използва повторно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: