adler22 - специалист
Правя ремонт в апартамента и на някои стени сложих вътрешна изолация от гипсокартон и вата. Миналата седмица майстори шпакловаха стените, не само гипсокатона , а и другите ( панелените). Днес забелязвам , че снадките ( ъглите) м/у гипкартонените и панелените стени са напукани.Същите пукнатини предполагам , че ги има и на ъгъла с тавана. От тавана до пода върви една тънка като косъм пукнатина. При шпакловането майсторите слагаха лента върху гипсокартона, но не я завиха така че да обхваща и панела. Има ли начин да се оправят тези пукнатини , как трябва да се действа ????
ssmmaaa - специалист
Силикона няма да помогне,трябва като се шпаклова лентата да застъпи и двата ъгъла.
Spaidy - специалист
Взимате самозалепваща лента, лепите лентата по ъглите като прегъвате, така че да захванете ъгала и от двете страни на стените. Шпакловате отново и знаете, че е вечно. Иначе ще имате проблеми винаги, а щом сте пресни след ремонт, направете го сега, защото нанесете ли мебели повече никога няма да искате да го направите, а с времето пукнатините ще се разширяват и ще почерняват.
adler22 - специалист
Аз бях купил такава хартиена лента с ръбче, където да се прегъва за ъглите, но не я сложиха. Навсякаде поставяха гипсофазерна лента. Довода им беше, че ако се сложи лентата така, че да обхваща и двете стени ( гипфазерната и панелната), съществува опасност в последствие да се напука там, кадето е края на лентата, а не точно в ъгъла ( снадката) м/у двете стени. Били имали подобен случай преди. Навсякаде съм използвал качествени материали, Кнауф сатен, ЦТ 126 шпакловка, фазерната лента е на Кнауф, фугопълнителя също е на Кнауф и т.н. Варианта със този акрилен силикон не е ли сигурен, защото той ми е най- лесната опция засега ?
jekasus - майстор
Ако има някакви движения, слягания на стените, първото, което ще се напука ще бъдат фабричните ръбове на гипскартона, обработени с гласфазерна лента.
Довода им кух и целеше по-лесна работа. Зануляване на ъгъл си е играчка.
VLADO66 - майстор
При положение че са два различни материала с различни температури това са си дилатационни фуги и за това предложих двете неща горе и по скоро второто.
ssmmaaa - специалист
adler22,ако избереш лесния вариант със силикона пак ще се спука.

Тема "Напукани ъгли !!! Как да се оправят?!?!?!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: