sitalko - напреднал
Имам нужда от съвет.Преди няколко години облицовах един етаж от къщата си с гипсокартон.Слагал съм вата на външните и вътрешните стени.Ефекта е поразяващ от гледна точка на отоплението.Става въпрос за 3-етаж,над мене е таван.Проблема е че в хола,където се намира камината ми на тавана от конденз се проличават профилите и винтоевете.В другите стаи не,защото в хола става много горещо зимата.Странното е,че съм ползвал качествени материали -кнауф,вюрт.
Въпросния таван в хола го пребоядисвам всяка година, но пак същото става.Тази година пак ще правя ремонт и се чудя дали може да отстраня проблема?
ssmmaaa - специалист
Пушека от камината,след като го боядисаш личи ли пак?
VLADO66 - майстор
Да не си ударил някой кабел и да си офазил конструкцията :?
sitalko - напреднал
Не бе хора,не е пушек а окис от скапаните профили на тавана
И от винтовете се отпечатват,по-късно ще снимам.
ulieliadi - специалист
Ако няма вата и на тавана се получава голяма разлика в температурите под и над картона, а от там и конденз по профилите и рапидките :wink:
sitalko - напреднал
Е да бе,ама има вата абсолютно всекъде 10см деба!Може би трябва да хвърля неколко стотачки да покрия тавана горе и може да се оправи проблема.Примерно да наметкам вата на пода
8180 - майстор
А над самите профили има ли вата?
jekasus - майстор
Обикновено се слагат напреки на профили, не стена все пак.
ulieliadi - специалист
sitalko написа:
Е да бе,ама има вата абсолютно всекъде 10см деба!Може би трябва да хвърля неколко стотачки да покрия тавана горе и може да се оправи проблема.Примерно да наметкам вата на пода
А дали има наистина или майсторите са я спестили :-D
sitalko - напреднал
Прикачен файл:
250120131294.jpg
Прикачен файл:
250120131291.jpg
Бате майстора съм аз и не съм жалил материал.Ето как изглежда.

Тема "проблем при гипсокартона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: