• 1
  • 2
Здравейте! Пиша за първи път в този форум и имам един въпрос.Може ли да захвана UD профила за дъсчен под?Ще стане ли стабилно или по-добре да го изрежа и да излея циментова основа
Pablo - специалист
Какво е предназначението на УД профила? Предстенна обшивка ? Ако да, не препоръчвам, защото при ходене по пода, вибрациите ще се предават по профилите към картона. Следват напукани фуги. Отделно дървото е "жив" материал и при промяна на влажността ще има някакво минимално "наместване".

Какво има под дървото ?
torbalan - Дървен философ
Pablo, айде стига...

на пода се слага перваз, така че драма с точно тази фуга няма, дори да няма друго покритие, което да я скрие......

Lubimec13, хващай си го смело с винтове за пода и не го мисли...
masterval - майстор
Драмата ще настъпи с фугите между листовете картон, а не с долната хоризонтална!
Ако няма как да се стъпи на твърдо, изпълнението няма да изтрае много, дори лайзенът да го сложиш върху обиращ материал, например фибран или гума.
е, предполагам пода е относително твърд - да кажем, като нормален гредоред (както е при мен)

за сега на втория етаж съм направил само една стая, където жена ми простира, и нямам никакви драми с фугите....
пода е нормален гредоред, а аз съм сто кила...

качвали сме се с колеги да гледат как съм го направил - на 4 кв. метра се бяхме събрали над 400 килограма живо тегло :)
masterval - майстор
На партерни етажи на натоварена улица съм виждал пукнатини само от вибрациите. Иначе шпакловано с ленти и мурафети. Вярно, обшивката идва в края на пода, където най-малко се усеща движението му, но гаранция - Франция...
аз къща съм виждал на две разцепена от вибрациите...
но това от тировете, дето минават по улицата...

и не се шегувам грам.... на мой приятел е къщата...

обаче не говоря за такива условия... а за нормални...
Тани - модератор
Хващай смело , ако е гредоред нямаш голям избор! Но спази технологията и НЕ ЗАХВАЩАЙ гипскартона за UD-то :!: За CD-то предполагам знаеш че и то не се захваща в UD-то. Така дори да шава пода няма да предава вибрациите на стената . Хубаво е в да сложиш поне по 2 окачвача на всяко CD за да поемат част от товара.
Точно за предстенна обшивка става въпрос.
Тани има ли смисъл тогава да слагам UD-то на пода при положение, че няма да захващам гипсокартона и CD-тата за него :?:
Тани - модератор
Задължително е да сложиш - как иначе ще закрепиш CD-тата от долната страна . Въпреки , че поемат движение в две равнини(горе/долу и ляво/дясно) в третата държат(към стената и в противоположна посока) също така ако ритнеш картона между две CD близо до пода , UD-то ще поеме удара и картона няма да се счупи!
  • 1
  • 2

Тема "Захващане на UD профил ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: