Johny - майстор
Колеги, някой не е разбрал чертежа или не зная какво, но имам проблем. Частта от тавана предназначена за LED е изнесена неправилно.
Въпроса ми е: ако се добавят допълнително профили и картон, за да стане според чертежа, дали няма после да се напука в мястото на снадката? Цялото пано ще бъде с венецианска мазилка / твърде скъпо, ако се съсипе/. Така направено пък е грозно.

Прикачен файл

Таван2.jpg
Таван2.jpg (23.2 KиБ) Видяна 3205 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (55.7 KиБ) Видяна 3205 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (26.99 KиБ) Видяна 3205 пъти
gogitko - специалист
Добавяш новите елементи както искаш да ти стане и ако се изпълни както трябва би трябвало да нямаш проблеми.
dadko - майстор
Да си кажа честно- и аз не го разбрах чертежа. Просто няма достатъчно информация.Не упреквай майстора. Трябвало е да му дадеш повече данни, за да стане това, което искаш да стане. От чертежа не става ясно.
Pooh - майстор
Johny написа:
Въпроса ми е: ако се добавят допълнително профили и картон, за да стане според чертежа, дали няма после да се напука в мястото на снадката?
Най-вероятно ще се спука и то доста бързо. Цялото парче ще тежи, а единствената връзка ще му е челно на профил - пълен абсурд. Би трябвало да се изреже ивица назад от борда поне 20-30 см., тогава конзолните усилия ще се поемат от борда И конструкцията зад него. Ако не съм се изразил достатъчно ясно (късничко е и малко лежерно ми тече мисълта) ще се мъча със схема.
:wink:
Johny - майстор
dadko
Дал съм му и картинка 3D! Размерните линии наистина малко бъркат.

Pooh
Профила на тавана няма ли да го държи? На ширина са 6.5см, а във височина са 8-14см

Прикачен файл

Таван2.jpg
Таван2.jpg (17.02 KиБ) Видяна 3077 пъти
ivanovrg - специалист
подкрепям Pooh
ще се спука доста бързо там
изрежи от съществуващия таван(на мястото където ще преправяш) една ивица от 30см и сложи нова колко то ти е нужна,като си отправи и профилите там
ако някъде по снаждането е шпакловано и има ръбохранител го махни
първо там ще спука
Johny - майстор
Проблема е решен. Това, което стърчеше, беше махнато заедно с въпросната ивица. Само го направиха, но съвпадна с вашето мнение, за което благодаря.

Тема "Сгрешен монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: