kty - помощник
Здравейте на всички,нов съм и мисля че е редно да се представя преди да задавам въпроси.
Казвам се Краси и съм от Плевен......скоро си купих къща в едно село и сега съм се заел с ремонта.Оправихме покрива,улуците,външната мазилка,оградните стени и сега дойде ред на вътрешната мазилка.След като изкъртихме старата мазилка се оказа,че стените са страшно криви и "крехки"(има тухли които са разлепени).
Ако започна да измазвам мазилката на места трябва да достигне 8,10 см(дебелина).....ако сложа гипсокартон се притеснявам да не стане развъдник на мишки между картона и стената.

Абе вижте някоя снимка и дайте съвет :? .

Изображение
Изображение
velsi - Почетен майстор
За твоя случай май гипскартона е най-доброто решение. Виждал съм подобни къщи преобразени до неузнаваемост с гипскартон. А за мишките си има други решения. :-D
Тани - модератор
Ако сложиш гипскартон е немислимо да не сложиш и вата - 2лв. кв.м. а мишките бягат от нея като дявол от тамян :-D
kty - помощник
Благодаря за бързите отговори :-D

А знаете ли колко струва средно гипсокартона и металната структура?
masteradmin - майстор
Гипс картона е 10,50 листа 1,2х2.0м. А профилите от 3-5 лв.
kty - помощник
Благодаря момчета :wink:
marto - специалист
Гипс картон :arrow: 3,14лв м2
CD :arrow: 0,92лв м.л.
UD :arrow: 0,55лв м.л.

Това са цени от бургас и може и да се разминават със софийските
leonardo_vd - модератор
kty написа:
Благодаря за бързите отговори :-D

А знаете ли колко струва средно гипсокартона и металната структура?
всички материали ти излизат около 12лв. за кв.м. със 5см. вата + фугиращите смеси
crez - майстор
Тани написа:
Ако сложиш гипскартон е немислимо да не сложиш и вата - 2лв. кв.м. а мишките бягат от нея като дявол от тамян :-D
Тани,извинявай но съм виждал котило на плъхове с малки в СТЪКЛЕНА вата и не мога да разбера защо ще бягат от минералната. Обясни причините по които ще бягат от мин.ватата.
leonardo_vd - модератор
И аз съм виждал мишешка къща в стъклената вата на пещта на една хлебарница. :x :shock:

Тема "Гипсокартон или измазване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: