jabata - специалист
Здравейте,

върти ми се една идея, да сложа гипсофазер върху греди (дървена скара). Дали ще е достатъчно здраво ? Или евентуално да се сложат 2 слоя гипсофазер, като се разминат и горния се лепи върху долния освен видиите. Така си представям от една страна да се увеличи якостта, от друга страна пода да е повдигнат и отдолу да сложа вата, XPS, или някакъв друг материал за изолация.
Вече ако става така, кой ще е по-добре да се ползва този за стени, или този за подове.
шоп - майстор
Всичко зависи от натоварването и разстоянието между ребрата.

Помисли и по варианта ОСБ и и върху него гипсфазер. Руснаците по този начин правят междуетажните подове при каракасни домове.

На кота цокъл ковът дъсчен под, после 20-30 см вата, ОСБ и два слоя гипсфазер.

Успехи!
jabata - специалист
Ами гредите още не са положени, но като цяло ще бъдат на 50 см. (като за дюшеме). Идеята е, искам да направя една скара в помещението, и там където ще е дюшеме си го кова него, а там където ще са плочки, слагам гипсофазер-а и отгоре плочките. За да не се занимавам да слагам фибран, да отливам замаска, и т.н.
stroylux - напреднал
Здравей,
За да полагаш гипсофазер на гредова конструкция задължително гредите трябва да са идеално нивелирани. За да си спестиш главоболия постави наистина ОСБ преди гипсофазера защото е по- еластичен и ще обира евентуални деформации.Най- лесния вариант е с посипка керамзит. Минималната дебелина за нея е 3 см. Кубика излиза около 250 лв. Там слагаш един гипсокартон 12,5 мм за разпределяне на тежестта и отгоре 2 слоя гипсофазер 10 мм на размината фуга без значение от вида на гипсофазера. Може да ползваш и Vidiwall за стени. Задължително в ъглите окрайчваш с вата, XPS или EPS 1 см.

Тема "Гипсофазер върху греди" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: