Здравейте, почвам слагане на гипсокартон на два апартамента, обща площ 220-230 квадрата.
Днес приключих с първата стая, беше голяма мъка и реших да си взема добър перфоратор, че един китаец умря, не можа да изкара стаята и търсих друг перфоратор на заем. Спрях се на
http://www.e-shop-bg.eu/2-kg-perforator ... e56c7bce64
Гледам че много се препоръчва и Макита HR2470. Продполагам, че и двата ще са по добре от покойния ми китаец. За тази малка разлика на кой да заложа?
Но големия въпроса е свързан повече с винтоверта. Ползвах един Райдър, но е мъка, изкривява профилите преди да пробие, а и съединителя не е много акуратен.
Видях винтовертите за гипсокартон, освен за гипсокартон сякаш нямат голямо приложение.
Това предложение от темата за винтоверти ми се струва по практично за употреба след като свърша с таваните https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... gsr-120-li.
Но ще може ли да замени високо оборотните профилирани винтоврети с 4000 + оборота.
Примерно bosch gsr 6-20te работи на 2000 оборота т.е. комплекта би трябвало да свърши работа, но ........ все пак да питам.
Приемам и други предложения за винтоверти, които ще ми улеснят работата, че с Райдъра е жива мъка.
bat_danio - специалист
И GBH 2-26 и HR2470 са доказали се в времето модели на производители доказали се при ниско бюджетните професионални машини. Аз за винтоверта ... тия детски играчки на 12в според мен не са за тая работа..не че са слаби за катрона несе търси огромен въртящ момент, но мисля че големия брои винтове за единица време ще е проблем за по малките батерии в сравнение с по мощните машини примерно 18в/4-5 А на същия производител... иначе си прав Аз само первази съм слагал с "Спарки за картон" освен картон..няма широко приложение и с шестостена и за дрелка не става... много му идват скъпи бургиите..
nikolson - майстор
Peter Radev написа:
За тази малка разлика на кой да заложа?
все пак да питам.
Приемам и други предложения за винтоверти.
За тази малка разлика, можеш да заложиш на https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... %80-l-boxx
или
https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... %80-l-boxx
nikolson написа:
Peter Radev написа:
За тази малка разлика на кой да заложа?
все пак да питам.
Приемам и други предложения за винтоверти.
За тази малка разлика, можеш да заложиш на https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... %80-l-boxx
или
https://www.profesionalnatehnika-bg.com ... %80-l-boxx
Не ми трябва ъглошлайф, иначе не е зле.
marian1 - майстор
аз за картона ползвам аналогичен импакт на макита (това с шестостена, и имащо удар) и е на 10в, но като имаш 2 батерии и бързо зареждане....нямаш проблем. Предимство е лекотата, а иначе винтоверта е слабичък, спямо импакта, и оборотите не ми допаднаха... имам си и приставчица за навиване на винтчетата в картона. Тази комбинация я предпочитам, пред кабелната ми машина за картон ...преди се занимавах много с картон и ми беше необходима, да, има и тя свои предимства, но независимостта от кабел за мен е за предпочитане. А само за толкова малко картон, не си заслужава да купуваш ел машина за картон. Имаш вариант ако имаш ел. бормашина чрез накрайник да се приближиш да ел машина за картон чрез накрайник, и да спестиш някой лев, ако не ти е зор за акумулаторна машина в тоя момент. Защото всеки аку е с определен живот.

Тема "Инструменти за гипсокартон" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: