• 1
  • 2
Здравейте,

Пускам темата в този раздел, защото въпросът е по-скоро свързан не с електричеството, а с монтажа на разклонителната кутия в гипсокартона.
Първо да поясня, че не съм професионалист, а любител с голям мерак :)
Та на снимката е въпросната разклонителна кутия, която монтирах с много малка фрезенка по ръба, за да не стърчи и капака да дойде на една равнина с картона.
Идеята ми е да запълня отстрани с uniflot и след това да мина с цялостна шпакловка (Sheetrock), така че кутията да не личи визуално, но в същото време да е достъпна при евентуална нужда от отваряне в последствие. Според вас би ли било окей така и дали има вероятност от напукване в бъдеще?
ПС: Ключът долу е монтиран временно :)
Благодаря предварително!

Изображение
ulieliadi - специалист
С унифлот мисля че няма да имаш проблем, освен някой не удари или натисне там. То зависи и капачката от каква пластмаса е - но без проба няма как да разбереш :roll:
wanderer - специалист
аз пък си мисля че ще спука, дори и да не е веднага. много тънък е слоя фугопълнител там. ако се наложи да се рови в кутията така или иначе ще развалиш външния вид на стената. какво пречеше да си премериш точното отстояние на кабелните връзки нагоре до тавана или наляво (или дясно) до някакъв постоянен маркер, напр, врата, стена и тнт? и ако ти се наложи да търсиш нещо в кутията тогава да дупчиш с корона. след това винаги можеш да сложиш кутия с отрязано дъно и с капака да скриеш всичко. първата стая която направих беше с кутии, оттогава всичко е зад картона, само си правя точни схеми къде са връзките и да чукна дърво 9 години не ми се е налагало нищо да търся по "кутиите".
Благодаря за мненията!
ulieliadi написа:
То зависи и капачката от каква пластмаса е
Kopos Kolin е марката (мисля, че са чешки)
https://www.elbulgaria.com/data/kimo_im ... g?f=111402
wanderer написа:
ако се наложи да се рови в кутията така или иначе ще развалиш външния вид на стената.
Прав си, но и аз да се надявам, че няма да се наложи :-D
Иначе твоят вариант звучи хитро, но не бях запознат с подобна практика :)
wanderer - специалист
по подобен начин можеш да си оставиш скрит кабел за захранване на климатик примерно, на места където предполагаш, че някога би сложил. разхода не е голям в сравнения с комфорта и чистия вид който получаваш ако ти се наложи да захраниш климатика, а единствения вариянт е от контакт който е почти до земята :wink: . миналата година ми се наложи, и благодаря на себе си, че съм го направил.
lov - майстор
Има си капачки за кутии с перца. Така ги водят по магазините. Пластмасата на самия капак е изключително тънка и гладка и се боядисва без проблемно с латекс. Почти не хваща окото че я има. Тъй че не се хващай да се вкарваш в разни филми. За пукането е сигурно освен ако от горе няма мрежа. Да не говорим недай си боже като решиш да я отвориш каква грозотия ще стане. И другото не по маловажно като я замаскираш само ти ще си я знаеш че е там. А може на някой друг след теб да му се наложи да я търси.
EDI - майстор
Понякога не мога да се начудя на способността на хората, саи да се вкарват в бъдещи проблеми. :lol:
muhala - майстор
Аз си мисля, че със стъклофазерна лента ще стане и няма да си личи или да се напука.
вт яну 07, 2020 9:57 amEDI написа:
Понякога не мога да се начудя на способността на хората, саи да се вкарват в бъдещи проблеми. :lol:
Хаха - Талант!
Окей, убедихте ме. В крайна сметка затова пуснах темата, за да не се вкарам във филма, а да го направя докато е време :)
iliya_i - майстор
вт яну 07, 2020 1:10 pmsimeonov.v написа:
вт яну 07, 2020 9:57 amEDI написа:
Понякога не мога да се начудя на способността на хората, саи да се вкарват в бъдещи проблеми. :lol:
Хаха - Талант!
Окей, убедихте ме. В крайна сметка затова пуснах темата, за да не се вкарам във филма, а да го направя докато е време :)
Не забравяй и закона на Мърфи, който в твоя случай гласи:
Ако разклонителните кутии се оставят нешпакловани, никога няма да се наложи да ги отваряш. Но шпакловаш ли ги в най скоро време ще се наложи да отвориш поне една! :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловане на разклонителна кутия" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: