turistak - специалист
Здравейте, възможно ли е от температурни разлики които са циклични - всекидневни да се сцепят част от фугите?
Всяка вчечер като почва да изтива парното се чува пукане/до леглото ми/ там гипскартонът е с конструкция и минерална вата и засега няма сцепвания.

Но в коридорът където е на топки има сцепване на фугите там предполагам температурните разлики са от порядъка на 8 градуса.

Парното работи 5:30 - 7:30 и 18:30 - 21:30 на 21 градуса, през останалото време е на 17, но там може да са по-големи разликите. Духа под вратата и обемът е голям.

Къщата е на една година, възможно е да е слягане?

Благодаря предварително.
EDI - майстор
Напълно е възможно.Освен това, 1 година е кратък срок за построяване и обитаване на къща.
valmet - специалист
Привет!
Напукването на картона по фугите не е от температурата.Некачествена работа е причината!
Както каза Еди,кратък е периода от една година,но ако е слягане,ще се напука или се очаква да се напука и останалия картон.
Какво и колко лепило е използвано на м2?
torbalan - Дървен философ
при мен навсякъде, където ги шпаклова "майстора" са се напукали фугите... с много малки изключения...

там, където аз съм мазал са ОК.

съществената разлика е, че аз изрязвам фугите... не знам точно как да го обясня, но там където се събират два нефабрични ръба или ъгъл оставям нещо като клин, който после пълня с материал...

и другото - аз ползвам за първото шпакловане лепило за гипсокартон, а не шпакловка...

сега на втория етаж момчето, което работи - гледам че и той доста старателно изрязва фугите и ъглите... да се получи въпросния клин :)
дано не се напука там :)
valmet - специалист
torbalan написа:

съществената разлика е, че аз изрязвам фугите... не знам точно как да го обясня, но там където се събират два нефабрични ръба или ъгъл оставям нещо като клин, който после пълня с материал...
На не фабрична изрязана фуга му казваме фаска.Изрязва се приблизително на 22,5 градуса,когато се изрежат двата листа се получава 45 градуса.Има и ренде за такова изрязване.За мен,дори и да се положи хартиена лента на фугата,е нужно да се направи фаска за да влезе фугопълнител.
Торбалане,ако имаш възможност и нерви,там където е напукано го изрежи с макетен нож и прешпакловай.
turistak - специалист
valmet написа:
Привет!
Напукването на картона по фугите не е от температурата.Некачествена работа е причината!
Както каза Еди,кратък е периода от една година,но ако е слягане,ще се напука или се очаква да се напука и останалия картон.
Какво и колко лепило е използвано на м2?
Мога да прикача сметките на майсторът, но явно това изобщо не е сигурна информация. Явно ще се ремонтира, но след стабилизиране на процесът.
Благодаря!
torbalan - Дървен философ
valmet написа:
...Торбалане,ако имаш възможност и нерви,там където е напукано го изрежи с макетен нож и прешпакловай.
това влиза в плановете за следващия ремонт...

и без друго - бандитите вече са унищожили всичко :)
и макар да няма и две години експлоатация - станало е за освежителен ремонт :)

Тема "Нацепени фуги - температурно разширение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: