• 1
  • 2
h1h
Може, ли да се закрепи бойлер 80л. на гипскартон и ако може как? :?
velsi - Почетен майстор
Зависи каква е стената зад картона, ако става дума за предстенна обшивка. Зависи донякъде и от разстоянието до тази стена. Ако е бетон - с конзоли за бетон, ако е тухла - с дюбели за тухла. Ако е преградна стена - в носещите профили.
masteradmin - майстор
Според мене това си жива лудост. Като го напълниш с вода ще поддаде. Същност зависи колко е разстоянието до стената и какво имам отдолу. Аз така монтирах един бойлер с анкерни дюбели, след това за тест се хванах и се напрах на него и паднахме заедно голям майтап. След това се оказа че банята е клетка която е 2-3 см дебела и отзад е кухо. Затова след като го захванеш преди да го напълниш с вода правиш 2-3 набирания на него ако издържи значи става. Най добре отрежи гипскартона където е бойлера, хем ще спестиш място хем ще го хванеш на здрава основа.
leonardo_vd - модератор
Аз ги монтирам като точно зад дюбелите поставям някаква гредичка която опира в съществуващата стена, НО трябва да се постави още една точно където опира долната част на бойлера за да не се получи хлътване на стената. Метода е изпробван и е надежден.
velsi - Почетен майстор
Точно такова доуточнение мислех да направя, но реших човека първо да уточни каква е точно неговата ситуация. Иначе аз бих си направил метални конзоли дебели колкото е разстоянието картон-стена, които да захвана отзад, а отпред да закача бойлера. Няма мърдане!
h1h
Трите стени на банята ми са от гипскартон( 12 см ), на тях може ли да се закачи бойлер? :? :shock:
leonardo_vd - модератор
Ако е преградна стена, там където е бойлера трябва да се монтират дървени или метални колони по цялата височина на стената и да се закрапят с планки към тавана и пода.
Това е и начина за монтаж на по-тежки врати.
anbi - помощник
Голям проблем ми е и на мен :?
Какви ли не майстори идваха да ми оглеждат банята, цъкаха и всеки предлагаше нещо ново. Един - вземи си проточен, друг - планка на стената (само гипсокартонена), трети - еди си какво... Последният вариант, над който все още мисля :?: Моля ви, помагайте :idea: И аз искам поне 80 л, сервизния техник на Дипломат в града ни ми предложи с Г-образни планки захващане за тавана с 10-ки анкер болтове на вертикален + захващане на гипсокартонената стена само за да се избегне увисването. Кажете, ще се удържи ли 100 кг бойлер само за тавана, ще мога ли да спя спокойно :hilfe:
stambe78 - помощник
наистина най надеждният вариант е с г образна планка за тавана.а относно маталният анкер във бетона държи здраво не се притеснявай.закачал съм 200л бойлер на две такива планки със по два анкера10мм и няма мърдане .само трябва да си сигурен дали плочата има арматура за да не падне цялата сграда.
Profi Stroi - специалист
Монтажите на бойлери могат да станат с химически дюбел
Някой размери издържат до 1200 :?
И е тествано
Друг е въпроса че 2 такива струват 55 лв с пяната ама карай
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер на гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: