съб ное 28, 2020 7:52 pmпишман_майстор написа: Имам няколко такива на Орегон. Доволен съм от тях.Естествено,това е една от двете големи марки.Но въпроса е дали реално си я сравнявал с другата марка и дали не може да е още по-добре.
Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор
- майстор
3846 мнения в "Тема за резачките и моторните триони"
koveslav
- майстор
съб ное 28, 2020 7:15 pmSoviet_Soldier написа:Ами аз например,когато му е било времето и пряко ме касаеше коя гарнитура колко ще изкара.А и в случая чрез цитирания от теб мой пост разговарям и отговарям на човек,който ясно показа,че има налични вече пет дължини шини за различни задачи и т.н. Това предполага наличността на поне 10-12 бр вериги,което въобще не говори за работа в "домашни условия"....
И какво ще се разбере в домашни условия? Колко от нас биха тръгнали да провеждат подобни тестове?
Soviet_Soldier
- специалист
съб ное 28, 2020 9:28 pmkoveslav написа:Още по-малко вероятно е човек зает с куп работа да се опитва да провежда подобни тестове при еднакви условия. Да, като се работи да речем с китайска верига тип "Чипер" и скоростта на рязане, и времето, през което държи заточка е осезаемо по-малко, но между Орегон и Щил тип "Чизел" разминаванията не са чак толкова големи и осезаеми, все пак са маркови вериги от хубав метал.
Ами аз например,когато му е било времето и пряко ме касаеше коя гарнитура колко ще изкара.А и в случая чрез цитирания от теб мой пост разговарям и отговарям на човек,който ясно показа,че има налични вече пет дължини шини за различни задачи и т.н. Това предполага наличността на поне 10-12 бр вериги,което въобще не говори за работа в "домашни условия"....
Мисълта ми бе, че смело може да ползва Орегон, и по лични усещания не отстъпват на Щил, освен ако човек не попадне на менте.
koveslav
- майстор
съб ное 28, 2020 10:14 pmSoviet_Soldier написа:Ако държиш ежедневно машина друга песен ще запееш и разликата моментално ще я усетиш,не утре и не другата седмица.Но колкото и да си опитен,докато не пробваш лично едната и другата верига при едни и същи условия, няма как истински да ги сравниш.Май умишлено се правиш,че не разбираш какво казвам.Ами дай да работим с кой каквото му падне тогава,а?Точно истински заетия със работа се интересува да е максимално ефективен и максимално презицизен и трябва да е по-добър от конкурента.В нови времена живеем.И дори кубик повече нарязян за едно и също време,или дори смяна на една верига по-малко е от значение,когато това ти е работата.И ако има нещо дори и малко по-добро и по-ефективно,ако работиш тази работа,трябва да го потърсиш и пробваш.Във времето това означава подобряване на съотношението на обем труд към печалба.Ако добавим и амортизацийте и разхода на ГСМ които вървят ръка за ръка с по-слабите и по-неефективните гарнитури и работатата става дебела...
Още по-малко вероятно е човек зает с куп работа да се опитва да провежда подобни тестове при еднакви условия. Да, като се работи да речем с китайска верига тип "Чипер" и скоростта на рязане, и времето, през което държи заточка е осезаемо по-малко, но между Орегон и Щил тип "Чизел" разминаванията не са чак толкова големи и осезаеми, все пак са маркови вериги от хубав метал.
Мисълта ми бе, че смело може да ползва Орегон, и по лични усещания не отстъпват на Щил, освен ако човек не попадне на менте.
Докато точно на този който реже един път в годината,освен да види края на досадното рязане,друтото му е през....той като има мангизи ще си позволи лукса да вземе по-добрата марка,за да му е по-лека работатта,но като няма ще гледа да успее да свърши работа с каквото може да си позволи.Отметне ли задачите,ще не ще,ще си каже "доволен съм" и дори и идея няма да си има колко по-доволен може да бъде....
Viali70
- специалист
съб ное 28, 2020 7:15 pmSoviet_Soldier написа:Ринга 3/8 който поръчах дойде - но е по-голям с около милиметър и според мен няма да върши работа. Ринга е Орегонски . Знае ли някой от къде да купя на Щил ?съб ное 28, 2020 11:47 amkoveslav написа:И какво ще се разбере в домашни условия? Колко от нас биха тръгнали да провеждат подобни тестове? И това не са резултати само от този канал, а и от други. Плюс това ако някой плаща за подобно нещо ще иска продуктът му във всяко отношение да го изкарат най-добър.
Рекламата е голяма работа-особено щом "оня в тубата" го казва.....Работа на нашата местна дървесина и с нашата машина е истината,на нищо друго не вярвайте като резултати.
Този клип специално аз за себе си знам, че не е реклама. Следя този канал, който се занимава с това, сравнява разни консумативи и инструменти. Преди няколко седмици аз самият му предложих да тества вериги, при което авторът ми отговори, че идеята е добра и ето го и видеото. За себе си знам, че 100% не е по идея на рекламодател и вярвам на резултатите, пък и по лични усещания за мен Орегон са добри вериги.
пишман_майстор
- майстор
съб ное 28, 2020 9:22 pmkoveslav написа:Признавам, не съм правил пряко сравнение с Щилска да речем. Сякаш нещо не намирам разлика.... Имам и такива на щил , имам и на хуск оригинал. На хуска са най-меки и най-бързо се скапват, мое мнение. От тях мисля имам две последно, щото вече напълно спрях да ги купувам. На Щил устискват много, стига да не перна някой пирон или тел.съб ное 28, 2020 7:52 pmпишман_майстор написа: Имам няколко такива на Орегон. Доволен съм от тях.Естествено,това е една от двете големи марки.Но въпроса е дали реално си я сравнявал с другата марка и дали не може да е още по-добре.
Може би са около 11-12 общо веригите в мен. Като почти всяка година си купувах поне две нови. Но последно се обзаведох с тия новите на Орегон , бях взел 6 броя, ако не се бъркам в сметките , като две от тях бяха за приятел, бях му ги похвалил и той ми поръча. Доволен остана. Всичките бяха орегонски. Тази година мислех да се оборудвам с една дълга шина допълнително, която щеше да е оригинална и две вериги за нея, пак на орегон, но се отложи във времето покрай тая Корона. Тази година прецених, че моите засега са ми предостатъчно
Не знам при вас, но при мен спадна всичко откъм работа.
Soviet_Soldier
- специалист
нед ное 29, 2020 3:27 pmViali70 написа:По-широк е вътрешния отвор ли, с който контактува към чашката на съединителя ли? Или по-голям в сравнение със стандартния .325? Ако е второто, то е нормално, все пак звената при 3/8 са по-дълги и ще стане, нали на шината има резерв при натягане. 1мм не звучи критично, ако става дума за външния диаметър на ринга.
Ринга 3/8 който поръчах дойде - но е по-голям с около милиметър и според мен няма да върши работа. Ринга е Орегонски . Знае ли някой от къде да купя на Щил ?
Иначе ето сайт на един от официалните дилъри на Щил за България: https://krk.bg/
Viali70
- специалист
пон ное 30, 2020 3:20 amSoviet_Soldier написа:Вътрешния диаметър , в шлиците е по-широк ще превърти ако я напъна на работа. Вътрешния диаметър на ринга който не става е 19 м. Не знам какво е мерил майстора в сервиза но нещо не е премерил както трябва . Но за работата която ще върша сега ще е по-добре с 325 стъпка а и веригата е по-тънка и резачката реже перфектно . А за марките вериги трябва да се вземат от няколко модела и тогава ще се види коя става и коя не. Аз,си питам така за информация за да несе набутвам с пари. Но пробата е висша форма на доверие. Много ми се искаше да взема Шиндайва 501sx но не получих никаква информация за нея . За това взех ms261 и със сигурност не съм сгрешил.нед ное 29, 2020 3:27 pmViali70 написа:По-широк е вътрешния отвор ли, с който контактува към чашката на съединителя ли? Или по-голям в сравнение със стандартния .325? Ако е второто, то е нормално, все пак звената при 3/8 са по-дълги и ще стане, нали на шината има резерв при натягане. 1мм не звучи критично, ако става дума за външния диаметър на ринга.
Ринга 3/8 който поръчах дойде - но е по-голям с около милиметър и според мен няма да върши работа. Ринга е Орегонски . Знае ли някой от къде да купя на Щил ?
Иначе ето сайт на един от официалните дилъри на Щил за България: https://krk.bg/
Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература