Belgarionbg написа: Цяло лято правих ремонти и машината свърши ...

Belgarionbg написа: Цяло лято правих ремонти и машината свърши ...
нед мар 21, 2021 2:45 amBuliviv написа: Аз лично по - добро зеге от споменатата Макита 4329 в този клас не съм пипал.Аз пък честно казано не съм фен на механизма на държача - за да се затегне добре ножа се затяга болта до такава степен че ножа се изкривява на една страна. И да, има решения, разни кръпки от тип пластина която се вкарва с ножа така че да компенсира това изкривяване, но не ми се струва добро инженерно решение.
Пробвал съм я дори на дъбови талпи и се справя отлично.
ср мар 31, 2021 6:24 pmDan1 написа:При изправна машина захвата на ножа си е съвсем прав и при нормално водене среза е повече от добър.нед мар 21, 2021 2:45 amBuliviv написа: Аз лично по - добро зеге от споменатата Макита 4329 в този клас не съм пипал.
Пробвал съм я дори на дъбови талпи и се справя отлично.
Аз пък честно казано не съм фен на механизма на държача - за да се затегне добре ножа се затяга болта до такава степен че ножа се изкривява на една страна. И да, има решения, разни кръпки от тип пластина която се вкарва с ножа така че да компенсира това изкривяване, но не ми се струва добро инженерно решение.
Инак за непредирчивия ползвател - реже си зегето, стига да не очакваш да прави кой знае колко прав ряз (на дълбочина/на дължина).
Лично бих се насочил към друго решение, с различен тип захват - тип скоба или др. но не и винт който се затяга върху ножа...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: