Ел. инструментите. Консумативи.
Kumay - майстор
пет фев 18, 2022 10:40 pmwinger написа:
...Да, плюс на Милоукито, е че има 3 степени на скоростта, по-леко и компактно е.
Колебая се между Хикокито (щото имам зарядно и батерия) или Милоукито, щото е по-добро :D ама 200-ина броя отгоре.
Има и четвърта позиция - предпазване от презатягане. В смисъл само навива и когато срещне съпротивление спира, без да затяга.

Прикачен файл

M12 FID-202X2.jpg
M12 FID-202X2.jpg (42.92 KиБ) Видяна 1197 пъти
prascho - майстор
https://www.milwaukeetool.eu/en-eu/m12- ... r/m12-fid/

Намирам за уместно да спомена, че посочените 147Nm се постигат с 4Аh батерия (пълна производителност). M12FID + M12B3 (3Ah) батерия ще е малко по-малко (130Nm?). Но пък за домашни нужди мисля, че е напълно задоволително. В двата клипа ползват 2.0Ah батерия (стандартна батерия при комплектите в САЩ).

П.П. Производителността зависи от капацитета на батерията при всички производители т.е с 1.5Ah, 2.0Ah и 3Ah обикновено не се постига посочената рекламна мощ при 12V, 18V, 20V машини.
PIP - майстор
Не трябва да има разлика в мощността при различни ампери на батерията, разликата е в продължителността на работа. Поне аз не усещам разлика между 3 и 5 амперова батерия в мощността.
zz_stefanov - майстор
За мебели и за вкъщи по добре 12V серии с импакт 100-120Nm.
Вярно че там пък винтовертите са до 10 мм.
Всеки сам си преценя :)
Kumay - майстор
съб фев 19, 2022 9:11 amzz_stefanov написа:
За мебели и за вкъщи по добре 12V серии с импакт 100-120Nm.
Вярно че там пък винтовертите са до 10 мм.
Всеки сам си преценя :)
На Милуоки са с метален патронник 13 мм. И да, с различните батерии усилието на затягане е различно.
Lutchezar - майстор
пет фев 18, 2022 8:28 pmwinger написа:

.....
Ще го ползвам импакта за конструкции и мебели (от масив).
Според мен мебелите от масив трябва да са с дърводелски сглобки и лепило, дори когато се налага винтова сглобка разпробиване и внимателно завиване.
Импактът ми се вижда малко груб за мебели от масив.
Chefo77 - майстор
А защо мислиш, че импактът не може да работи "нежно"?
Единственото, което не му се отдава добре, е пробиването.
Lutchezar - майстор
Може. Миг невнимание и дървото е сцепено. Всички грубо си го навивам с импакта. Но за мебели от масив не бих го ползвал. Имам си други винтоверти.
Здравейте колеги!
Решил съм да си закупя акумулаторен ударен винтроверт за дреболии из къщи ( мебели от икеа и дюбели в зидарията) и малко по силова работа на вилата ( мебели от палети, навес)
Бях се насочил към милуоки м12, но след това реших, че може да ми е слабо и се загледах към м18. Там обаче цената ми идва малко над психологическата ми нагласа и погледнах девалт DCD709D2T, което е под прага ми.
Молбата ми е да ме постветвате дали м12 със своите 30nm реално ще ми бъде слабо за дърводелската работа и ако трябва да мина на 18v девалта е ба нивото на м18.
Благодаря много и бъдете здрави!
prascho - майстор
Какъв е бюджета? M12FPD e 44Nm с 4.0Ah, M18FPD2 e 135Nm с 4-5Ah, DCD709D2T е 65Nm (не знам с каква батерия)... Намери друга машина на Девалт, с която да сравняваш FPD2...

Тема "Винтоверти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: