• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
winger - специалист
Мисля, че предпочитам виброто.Не ми пречи, че малко по-бавно свършва работата но пък и накрая щом е по-финно. По-добре :). Струва ми се, че виброто ще е по-кораво, дълголетно и че ще има нужда от по-малко смяна на чарколяци евентуално. Въпросът е дали Бош-а си заслужава 60-те лв. отгоре на Макитата, при че на харектеристика май са еднакви?
EDI - майстор
Ако искаш вибро, послушай Кумай.А иначе аз полирам дърво с ексцентъра без проблеми.
Chefo77 - майстор
Аз използвам ексцентъра на ДеВалт и 3711 на Макита, и двете от посочените линкове, и двете от Ники. Нямам забележки, освен че по някое време на Макитата И се поотпуснаха пружините на фиксаторите, но сгъвам шкурката на две под захващащите планки и всичко е ток.
winger - специалист
Тъй като може би ще се наложи чат-пат някоя стеничка малко да се мине, се ориентирам към Макитата 3711.
Чефо, Кумай, може ли да споделите къде ги произвеждат?
И също така къде може да се намери преходник/адаптор за към прахосмукачка? До колкото разбрах от ревюта из и-нет, че се продавал отделно по принцип.
nautilus33 - майстор
Ами да попитам има, че съм пред дилема дали вибро или ексцентър. Ще реставрирам така да се каже дървена двукатна дограма на цяла къща, и се чудя кой от двата вида ще ми свръши по-добра работа за целта. Боята от дограмата ще се свали с пистолет за горещ въздух и оттам с шлайфа.
Chefo77 - майстор
пон окт 22, 2018 10:06 pmwinger написа:
Тъй като може би ще се наложи чат-пат някоя стеничка малко да се мине, се ориентирам към Макитата 3711.
Чефо, Кумай, може ли да споделите къде ги произвеждат?
И също така къде може да се намери преходник/адаптор за към прахосмукачка? До колкото разбрах от ревюта из и-нет, че се продавал отделно по принцип.
Е ти па - къде. Китай, разбира се :)
Преходници на корем има в Тони Клийн - онези с торбичките за прахосукачки.
EDI - майстор
Наутилус, ексцентър си търси.
winger - специалист
прекалено хубаво щеше да е ако не е в Китай. То вече има ли нещо, което да не е там...
Junos - напреднал
вт окт 23, 2018 12:03 amnautilus33 написа:
Ами да попитам има, че съм пред дилема дали вибро или ексцентър. Ще реставрирам така да се каже дървена двукатна дограма на цяла къща, и се чудя кой от двата вида ще ми свръши по-добра работа за целта. Боята от дограмата ще се свали с пистолет за горещ въздух и оттам с шлайфа.
Може да съм мазохист, но моята дограма си я шкуря само на ръка. Лакирана е, не биядисана. Отвън за 4-5 години лака се напуква. С трупче и шкурка 60-80 става много бързо. От вътре с по-финна 100-150, зависи.
Не знам при теб как е но с машина винаги работиш на 1/2 от плота, освен ако нямаш делта шлайф и винаги отнема повече, на места. Може да ти трепне ръката и става неравно.
flameelement - напреднал
Здравейте,
Препоръчайте ми моля, сравнително здрав и мощен (да речем 150-200W) ремонто-пригоден делта шлайф. Ще шкуря дървена дограма с него. Взех един нов на парксайд и бях много доволен от машината - мощна, велкрото държи здраво и не изхвърля шкурката, вярно вибрациите са силни и няма регулиране на оборотите, но с това мога да направя компромис. С парксайда ударих греда сравнително бързо с едната от четките - пружинката под нея се е прецакала и четката не прави контакт с ротора. След едно от спиранията не запали повече. Така е направена машината, че почти няма обслужване. Нека и цената да е поносима, ако може - гледах един девалт за 450лв и не ми е в категорията въобще. Не държа непременно машината да е нова.
Благодаря предварително!
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21

Тема "Ексцентър или вибро шлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: