Ел. инструментите. Консумативи.
offvt69 - напреднал
Аз търся си ръкавици за бензинов трион.
Тези за ножове са различни и не стават за работа с бензинов трион.
hidrazin - майстор
вт дек 10, 2024 8:33 pmoffvt69 написа:
Аз търся си ръкавици за бензинов трион.
Тези за ножове са различни и не стават за работа с бензинов трион.
Ако има проблем с координацията "Глава- Ръце", както и липса на обучение/тренировка по правила за работа и безопасност, никакви ръкавици няма да помогнат.
Евентуално дебели ръкавици - например от телешка кожа с дебела подплънка.
Така докато веригата реже кожата и подплатата, ще ти даде части от секундата за да спреш резачката.
Ина че ДА - тези за ножове са доста по-различни и даже могат да ти причинят по-големи щети...
:partyman:
пишман_майстор - майстор
То ръкавици има такива.
Но не бих разчитал на 100%. Верижна резачка е това ей.
Умната.
dragozow - майстор
Ръкавици и тука има, не са евтини, но и ръцете нямат цена. Повечето хора не се пазят, един колега само го беше близнала...13 шева. По клиповете често има хора по джапанки?!?
емовлаха - специалист
Научи се да владееш до колкото можеш инерцията на веригата, не работи със хлабава верига.
Работи със остра верига тя бързо се врязва в дървесината, по- малка вероятност да се подхлъзне
Двете ръце на двете дръжки! Не хвърляй клонки със лявата ръка през шината докато се върти веригата
Научи се да позваш спирачката на триона. Отнема секунда да се задейства и 2 да се изкл.
Ако си арборист лявята ръка по- далечко от шината/веригата
Когато ти писне спри за цигарка време или глътка кафенце, успокой се и след това продължи
Рязал съм се със ръчен трион, и на тенекия от сирене не е приятно,
Не ползвам никаква защита за срязване не съм се рязал до сега със резачките. Знам, че един ден ще ми се случи или някой клон ще ми изкърти фасадата
Ръкавиците трябва да са Клас 1 защита от срязване. Tова е до 20 m/s скорост на веригата ако не бъркам, по-висок не знам има ли за ръкавици.
Има триони и със 24 m/s скорост на веригата. Изгради си нови навици на работа. Пази се!!!
offvt69 - напреднал
Благодаря за съветите.
Ще си купя ръкавици, но още се чудя кои.
чет дек 12, 2024 8:59 amoffvt69 написа:
Благодаря за съветите.
Ще си купя ръкавици, но още се чудя кои.
Най скъпите.
Kampani - помощник
Най-логичният избор за домашни нужди е между Husqvarna 130 и Husqvarna 135 MK2. Двата триона са идентични и най-основната разлика е в мощността, с уговорката, че не е сигурно дали ще се усетят осезаемо 100W/0,15 hp .
емовлаха - специалист
ср дек 18, 2024 9:02 amKampani написа:
Най-логичният избор за домашни нужди е между Husqvarna 130 и Husqvarna 135 MK2. Двата триона са идентични и най-основната разлика е в мощността, с уговорката, че не е сигурно дали ще се усетят осезаемо 100W/0,15 hp .
Бързо навлезе в материята, дай съвет за домашни нужди около 50м3 да ги добия в гората и да си ги нарежа на парчета.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: