Ел. инструментите. Консумативи.
kr1100 - майстор
чет фев 27, 2025 7:10 pmanimi2006 написа:
Не се сдържах и за по дебелите клони на дръвчетата взех и ТОВА. За по едри си имам резачка. :partyman:
Акумулаторното трионче става ли за нещо?
[/quote]
Реже, Дебни в Лидл и Кауф скоро трябва да има промо на Парксайд /С такова с 2 Аh батерия съм рязъл греди 10х10 см, за дебели клони няма проблем . Купувал съм го 2022г .
В "Начинаещи " май съм качвал снимки на изрязване на клони на 2 големи синапки. Въженце за триона и кука за окачване на клон докато се катеря . Въженце за да не се разпадне при падане от дървото на земята. Няма резервоар за смазване на веригата, а има масльонка
Единствено трябва да се гледа предпазителя при рязане на дебело да не се заклещи нещо и да не се повдигне,че веригата ще го прореже
Последна промяна от kr1100 на чет фев 27, 2025 9:51 pm, променено общо 1 път.
gnt69 - майстор

Определено не става. Първото го върнах заради проблем с батериите, второто се пробвах да режа но няма сила и съм го заврял в гаража. След 10-15 дни ще го пробвам пак но си вземи по мощно, това няма сила и се заклещва постоянно. Определено боклук китайски. :partyman:
Lisko - майстор
чет фев 27, 2025 9:37 pmgnt69 написа:

Определено не става. Първото го върнах заради проблем с батериите, второто се пробвах да режа но няма сила и съм го заврял в гаража. След 10-15 дни ще го пробвам пак но си вземи по мощно, това няма сила и се заклещва постоянно. Определено боклук китайски. :partyman:
Не споделям това мнение. Вероятно много натискаш. Толкова много клони изподрязах че отдавна го броя изплатено.
gnt69 - майстор
чет фев 27, 2025 10:17 pmLisko написа:
Не споделям това мнение. Вероятно много натискаш. Толкова много клони изподрязах че отдавна го броя изплатено.
С ТОЯ МОДЕЛ ЛИ ГИ НАРЯЗА МНОГОТО КЛОНИ Говорим за модела на Райдер.
miroki - майстор
Да и аз режа с него. Взех го с кутията с витоверта. Трябва обаче са де смазва ръчно, на няколко сряза. Няма автоматично омасляване. За клони на дървета и лози става. Както писа колегата не трябва да се натиска, спира веднага.
Lisko - майстор
пет фев 28, 2025 8:21 amgnt69 написа:
чет фев 27, 2025 10:17 pmLisko написа:
С ТОЯ МОДЕЛ ЛИ ГИ НАРЯЗА МНОГОТО КЛОНИ Говорим за модела на Райдер.
Извинявам се! Мислех че лафа е по принцип за триончета от 6 до 8 инча и батерия "ала-макита".
:partyman:
hidrazin - майстор
Душко, къде видя в темата трионче? Темата е за ЛОЗАРСКА НОЖИЦА на акумулатори.
Покрай тоя ти пост темата съвсем се сго...няса.
Има си друга тема за триончета на батериЙ. Намери си я и пиши там.
Иначе не, триончето на Райдър е пълен т...ак с тaзи 12V батерия и шиничка 10 санта.
Други китайци за подобни или малко отгоре пари го надминават многократно.
Иначе Райдър за БГ пазара са О.К. и даже са доста читави. Точно това не.
Нооо... въпрос на приоритети.
:partyman:
Djack - специалист
По Лидълите има бройки от Аку лозарската ножица на 20 волта!

Тема "Акумулаторна лозарска можица?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: